Novosti

10. svibnja 2018.

Obilježavanje 5. godišnjice postojanja Austrijske knjižnice „Dr. Alois Mock“ na Sveučilištu u Zadru

Obilježavanje 5. godišnjice postojanja Austrijske knjižnice „Dr. Alois Mock“ na Sveučilištu u Zadru

Od 15. do 17. svibnja 2018. g. obilježava se 5. godišnjica postojanja Austrijske knjižnice „Dr. Alois Mock“ na Sveučilištu u Zadru. Tom je prigodom pripremljen prigodni program.

Središnja će se svečanost obilježavanja održati u srijedu, 16. svibnja 2018. g., u 12 sati u Austrijskoj knjižnici „Dr. Alois Mock“.

 

Prigodom obilježavanja 5. godišnjice gostovat će književnik Miro Gavran, dobitnik Europske nagrade „Dr. Alois Mock“ 2017. godine i Zlatnoga odlikovanja časti za zasluge u Republici Austriji, te izv. prof. dr. sc. Tomislav Zelić s Odjela za germanistiku Sveučilišta u Zadru, dobitnik Nagrade za znanost Europske zaklade „Dr. Alois Mock“ 2017. godine.

Održat će se predstavljanje knjige Kroatiens Küste im Lichte der Habsburgermonarchie (Hrvatsko priobalje u svjetlu Habsburške monarhije), koja je nastala u suradnji četiriju austrijskih knjižnica (Rijeka, Zadar, Maribor, Brno) i na kojoj je surađivalo devetero autorica i autora iz Zadra. Urednice su knjige Aneta Stojić i Anita Pavić Pintarić.

Studenti i šira javnost imat će prigodu sudjelovati i u radionici o kreativnome pisanju, na prikazivanju filma te autorskom čitanju na njemačkome jeziku koje će prirediti austrijski spisatelji, scenaristi i redatelji Ondřej Cikán i Anatol Vitouch.

Književni susret s Mirom Gavranom - plakat

Predavanje izv. prof. dr. sc. Tomislava Zelića Das Mittelmeer in der deutschsprachigen Literaturgeschichte - plakat

Predstavljanje knjige Kroatische Kueste im Lichte der Habsburgermonarchie - plakat