Ljetne škole u akad. godini 2017./2018.

Ožujak

  • Odjel za povijest umjetnosti Sveučilišta u Zadru u suradnji s Odsjecima za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta u Ljubljani i Filozofskog fakulteta u Zagrebu održati će međunarodnu ljetnu školu „Mijene istočnojadranskih komuna u ranom novom vijeku: primjer Zadra“, u Zadru, od 5. do 9. ožujka 2018. Više o ljetnoj školi ovdje.

Lipanj

  • Odjel za izobrazbu učitelja i odgojitelja – Odsjek za razrednu nastavu u vremenu od 25.. do 29. lipnja 2018. organizira ljetnu školu pod nazivom „Ljetna škola asistivne tehnologije I potpomognute komunikacije“. Detalji programa uskoro.

Kolovoz

  • U razdoblju od 27. kolovoza do 01.rujna 2018. godine na Novom kampusu Sveučilišta u Zadru održati će se ljetna škola pod nazivom  "Informacijske tehnologije i mediji 2018.". Odjel za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru s Odsjekom za komunikologiju Hrvatskih studija, Odsjekom za informacijske i komunikacijske znanosti Filozofskog fakulteta i Odsjeka „Novinarstvo i medijska produkcija“ Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu suorganizira Ljetnu školu „Informacijske tehnologije i mediji“. Kroz predavanja i niz radionica razmjenjivat će se profesionalna i stručna iskustva u interaktivnoj komunikaciji polaznika i nastavnika. Polaznici će dobiti uvid u nova znanja i vještine koje će ih osposobiti za snalaženje u novim okolnostima masovne komunikacije i konvergiranih medija. Prijaviti se možete ispunjavanjem obrasca kojemu možete pristupiti klikom na poveznicu (REGISTER). Sve ostale informacije saznajte na mrežnoj stranici Ljetne škole „Informacijske tehnologije i mediji“.

  • Odjel za povijest umjetnosti najavljuje ljetnu školu pod nazivom „Provenance, why does it matter? Provenance, Dispossession and Translocation Research“ koja će se održati u vremenu od 26. do 31.08.2018. Detalji programa uskoro.

  • Sveučilište u Zadru i Opća bolnica Zadar organiziraju 21. Ljetnu akademiju za razvojnu rehabilitaciju od 27. do 31. kolovoza 2018. na Novom kampusu Sveučilišta u Zadru. Akademija za razvojnu rehabilitaciju osnovana je 1997. godine na Klinici za dječje bolesti Zagreb, Klaićeva 16, gdje je i danas njezino sjedište. Članovi Akademije su interdisciplinarni stručnjaci, liječnici i terapeuti različitih specijalnosti. Počevši sa 169 članova, koliko ih je bilo na osnivačkoj skupštini Akademije, njihov broj raste iz godine u godinu. Stručna usavršavanja 21. Ljetne akademije namijenjena su liječnicima, specijalistima pedijatrije i užeg područja dječje neurologije, specijalistima fizijatrije i medicinske rehabilitacije, specijalistima obiteljske medicine i specijalizantima navedenih struka, medicinskim sestrama, radnim terapeutima, fizioterapeutima, psiholozima, logopedima, edukacijskim rehabilitatorima, odgojiteljima, učiteljima i roditeljima. Polaznici će dobiti potvrdnice Akademije za razvojnu rehabilitaciju, a stručna usavršavanja 21. Ljetne akademije bit će prijavljena stručnim komorama. Prijave su moguće do 26. kolovoza 2018. pomoću prijavnice. Dodatne informacije o 21. Ljetnoj akademiji doznajte ovdje.