Ljetne škole u inozemstvu


Međunarodna ljetna škola u Latviji

Pozivaju se zainteresirani da se prijave na sudjelovanje u međunarodnoj ljetnoj školi na Sveučilištu u Daugavpilsu u Latviji koja će se održati od 23. srpnja do 1. kolovoza 2021. pod nazivom „Regional Studies: The Case of Latgale“ i iskoriste priliku učenja latvijskog jezika. Ljetna škola održava se u tri oblika: fizički u Daugavpilsu, virtualno ili hibridno.

Više informacija pronađite ovdje.

Rok za prijavu: 1. 4. 2021.
Datum objave: 22. 3. 2021.


Međunarodna ljetna škola Seggau u Leibnizu

Sveučilište u Grazu poziva zainteresirane da se prijave na Međunarodnu ljetnu školu Seggau koja će se održati od 4. srpnja do 10. srpnja 2021. u hibridnom obliku, studenti sa Sveučilišta u Grazu sudjelovat će fizički dok će svi ostali sudionici izvan Austrije sudjelovati virtualno. Ovogodišnja tema ljetne škole je “Stability, Security, and Happiness: State – Society – Religion”. Osim predavanja, održat će se i sedam individualnih seminara te večernji događaji. Studenti mogu također ostvariti 6 ECTS-a za sudjelovanje i seminarski rad.

Više informacija pronađite ovdje.

Rok za prijavu: 31. 3. 2021.
Datum objave: 16. 3. 2021.


Stipendije za BAYHOST ljetne škole njemačkog jezika 2021.

Bavarski akademski centar za srednju, istočnu i jugoistočnu Europu (BAYHOST) poziva zainteresirane studente iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Crne Gore, Srbije i Ukrajine da se prijave za stipendiju za ljetne škole koje će se održati na raznim sveučilištima u Bavarskoj i to u Augsburgu, Bambergu, Bayreuthu, Eichstätt, Münchenu, Passau te Würzburgu. Za vrijeme prijave studenti moraju imati položena dva cijela semestra na visokom učilištu te dostaviti odgovarajući prijepis ocjena.

Više informacija o prijavi pronađite ovdje ili na Facebook profilu BAYHOST-a.

Rok za prijavu: 23. 3. 2021.
Datum objave: 22. 1. 2021.