Ljetne škole u inozemstvu


Stipendija za ljetnu školu „The Cultural Heritage of Hungary“ u Pečuhu

Sveučilište u Pečuhu u suradnji s Tempus Public Foundationom nudi zainteresiranim studentima stipendiju za ljetnu školu pod nazivom „The Cultural Heritage of Hungary“ koja će održati od 4.  do 18. srpnja 2021. Cilj je ove ljetne škole predstaviti mađarsku kulturnu baštinu iz različitih perspektiva. Ljetna škola održat će se u fizičkom obliku. Stipendijom se pokrivaju troškovi kotizacije, izleta, obroka, smještaja i raznih drugih društvenih aktivnosti uključenih u program.

Više informacija pronađite ovdje.

Rok za prijavu: 11. 3. 2021.
Datum objave: 26. 1. 2021.


Stipendije za BAYHOST ljetne škole njemačkog jezika 2021.

Bavarski akademski centar za srednju, istočnu i jugoistočnu Europu (BAYHOST) poziva zainteresirane studente iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Crne Gore, Srbije i Ukrajine da se prijave za stipendiju za ljetne škole koje će se održati na raznim sveučilištima u Bavarskoj i to u Augsburgu, Bambergu, Bayreuthu, Eichstätt, Münchenu, Passau te Würzburgu. Za vrijeme prijave studenti moraju imati položena dva cijela semestra na visokom učilištu te dostaviti odgovarajući prijepis ocjena.

Više informacija o prijavi pronađite ovdje ili na Facebook profilu BAYHOST-a.

Rok za prijavu: 23. 3. 2021.
Datum objave: 22. 1. 2021.


Ljetna škola Instituta Azije i Europe i Koledža Trinity u Dublinu

Instituta Azije i Europe i Koledža Trinity u Dublinu organiziraju online ljetnu školu pod nazivom „Multikulturalnost u Aziji i Europi: problemi i izazovi“ 14., 15., 17. rujna 2020 od 10:00 do 12:00 preko Zoom platforme. Ljetna škola obrađivat će probleme multikulturalnosti i raznolikosti društava u Jugoistočnoj Aziji i Europi te će se kroz modul raspraviti rastuće raznolikosti koje proizlaze iz migracije i veće mobilnosti u spomenutim regijama kao i porast identitetske politike i polarizacije unutar društava. Sudjelovanje na ljetnoj školi je besplatno te će polaznici po završetku dobiti e-potvrdu o sudjelovanju.

Više informacija pronađite ovdje.

Datum objave: 4. 9. 2020.


Ljetne škole u Ljubljani

Sveučilište u Ljubljani poziva zainteresirane da se prijave na ljetne škole koje se bave raznim područjima poput ekonomije, prava, društvenih znanosti, umjetnosti, teologije te tehničkih znanosti. Tradicionalni program ljetne škole koji organizira Filozofski fakultet Sveučilišta u Ljubljani je tečaj slovenskog jezika, književnosti i kulture. Neki tečajevi organizirat će se online, no u slučaju povoljne epidemiološke situacije u kontekstu bolesti COVID-19, neki će se tečajevi organizirati u fizičkom obliku. Također je dostupan besplatan online tečaj slovenskog jezika kojem možete pristupiti ovdje.

Više informacija o pojedinim ljetnim školama pronađite ovdje.

Datum objave: 16. 6. 2020.