Ljetne škole u akad. godini 2016./2017.

SRPANJ

  • Međunarodna ljetna škola hrvatskoga jezika, književnosti i kulture „Zoranićeva arkadija“ održala su u razdoblju od 17. do 29. srpnja 2017. Međunarodna ljetna škola hrvatskoga jezika, književnosti i kulture Zoranićeva arkadija namijenjena je svima onima koji žele naučiti ili usavršiti hrvatski kao ini jezik (J2), upoznati Zadar, steći ili proširiti svoja znanja o Hrvatskoj, njezinoj kulturi i povijesti. Cilj je Zoranićeve arkadije osposobiti polaznike za tečniju i pravilniju uporabu hrvatskoga jezika te ih upoznati s bitnim čimbenicima hrvatskoga kulturnoga identiteta. Program

KOLOVOZ

  • Od 24. do 30. kolovoza 2017. godine na Sveučilištu u Zadru održala se Interdisciplinarna ljetna škola – Zadar 2020., nastala suradnjom Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Odjela za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru. Tema ovogodišnje ljetne škole je „Javni prostori grada Zadra – tradicija i suvremene potrebe“. Više o ljetnoj školi.

  • Ljetna škola Informacijske tehnologije i mediji 2017, održala se u vremenu od 25. do 30. kolovoza 2017.
    Organizatori: Sveučilište u Zadru (Odjel za turizam i komunikacijske znanosti), Hrvatski studiji – Sveučilište u Zagrebu (Odjel za komunikologiju), Filozofski fakultet – Sveučilište u Zagrebu (Odsjek za informacijske i komunikacijske znanosti) i Fakultet političkih znanosti – Sveučilište u Zagrebu (Odsjek za novinarstvo). Informacije ljetnoj školi možete naći ovdje.

     

RUJAN

  • Ljetna škola Odjela za germanistiku. Od 4. do 15. rujna 2017. Odjel za germanistiku Sveučilišta u Zadru organizira ljetnu školu "Njemačko-hrvatski jezični i kulturni kontakti u turizmu" u kojoj sudjeluju studenti/ce Odjela za germanistiku i nekoliko sveučilišta iz SR Njemačke. Više o ljetnoj školi na poveznici ovdje. Plakat

Ljetne škole u akad. godini 2014./2015.

Ljetna škola "Mijene istočnojadranskih komuna u ranom novom vijeku: primjer Zadra"

Od 28. rujna do 3. listopada 2015. održat će se ljetna škola Odjela za povijest umjetnosti Sveučilišta u Zadru Mijene istočnojadranskih komuna u ranom novom vijeku: primjer Zadra u suradnji s Odjelom za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta u Ljubljani i Odsjekom za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Više o ljetnoj školi možete pogledati ovdje.


Međunarodna ljetna škola hrvatskoga jezika i kulture „Zoranićeva arkadija“  (od 20. srpnja do 2. kolovoza 2015.)

Ove godine Međunarodna ljetna škola hrvatskoga jezika i kulture „Zoranićeva arkadija“ održat će se u razdoblju od 20. srpnja do 2. kolovoza. Uz pedeset sati jezičnih vježbi, prilagođenih polaznicima prema njihovu prethodnom poznavanju hrvatskog jezika, ove godine planiramo i gostovanje svjetski poznatih kroatista i slavista te predavanja renomiranih znanstvenika Odjela za kroatistiku i slavistiku u Zadru. Također, polaznicima se prema njihovim potrebama može omogućiti i individualni rad s lektorima. Uz predavanja i nastavu hrvatskog jezika, program je obogaćen popodnevnim radionicama, posvećenima glazbi, filmu i drugim područjima, kroz koje će polaznici upoznati hrvatsku kulturu. Planiran je i izlet na kojem će se polaznici upoznati s etnološkom i gastronomskom ponudom zadarskoga područja.

 

Nakon uspješnog završetka tečaja polaznici dobivaju potvrdu o sudjelovanju, diplomu o stupnju poznavanja hrvatskog jezika te 3 ECTS boda. Više informacija o programu i cijenama pronađite na mrežnoj stranici, letku i plakatu.


Međunarodna ljetna škola kulturnog turizma (od 24. kolovoza do 29. kolovoza 2015.)

Pozivamo sve studente preddiplomskih, diplomskih i poslijediplomskih doktorskih studija da se prijave na natječaj za sudjelovanje na Međunarodnoj ljetnoj školi kulturnog turizma Sveučilišta u Zadru koja će se održati od 24. do 29. kolovoza 2015. Međunarodna ljetna škola kulturnog turizma provodi se u okviru projekta Obnova i turistička valorizacija kulturno povijesnog kompleksa Kneževe palače RC.1.1.05-0117, a organizira se za studente Sveučilišta u Zadru te za studente partnerskih sveučilišta: Ekonomskog i Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Turistice (Univerza na Primorskem) iz Portoroža te Università della Svizzera italiana (USI), Lugano. Cilj ljetne škole je poticati zajedničku suradnju i razmjenu mišljenja među studentima i profesorima u međukulturalnom i multidisciplinarnom okružju, u svrhu stjecanja novih znanja na području kulturnog turizma. Polaznici će prisustvovati predavanjima, radionicama i diskusijama na temu kulturnog turizma, marketinga u kulturi i turizmu, održivog razvoja destinacije, inovativnosti i konkurentnosti u turizmu, korištenju novih tehnologija i sl. Prijave na natječaj primaju se najkasnije do 15. srpnja 2015. godine. Detaljnije informacije o Ljetnoj školi možete dobiti e-mailom na gvidic@unizd.hr, ikozulic@unizd.hr; krceb@unizd.hr.
Poziv možete pogledati ovdje.

Više informacija potražite ovdje.


 

 


Ljetna škola „TRANS 2015: Translation, Transkulturalität und Mehrsprachigkeit“ (od 31. kolovoza do 11. rujna 2015.)

 

Ljetna škola „TRANS 2015: Translation, Transkulturalität und Mehrsprachigkeit“ u organizaciji Odjela za germanistiku Sveučilišta u Zadru, Sveučilišta u Mariboru i Nacionalnog CEEPUS ureda pri Agenciji za mobilnost i programe EU u Zagrebu, održat će se od 31. kolovoza do 11. rujna 2015. godine.

 

Više informacija: poziv na prijavu i prijavni obrazac.


 

 

Ljetne škole - Arhiva (akad. godine: 2009./2010., 2010./2011., 2011./2012., 2012./2013.)

25. rujna - 2. listopada 2013.
Međunarodna ljetna škola Social Science and the Sea

1. rujna - 7. rujna 2013.
Summer School: the Politics of Difference 

22. srpnja - 4. kolovoza 2013.
Međunarodna ljetna škola hrvatskoga jezika i kulture "Zoranićeva arkadija"

6. svibnja - 10. svibnja 2013.
Konferencija i škola o zapisima, arhivima i pamćenju -
Conference and School on Records, Archives and Memory Studies

11. travnja - 14. travnja 2012.
Ljetne škole o korisnicima

30. srpnja - 12. kolovoza 2012.
Međunarodna ljetna škola hrvatskog jezika "Zoranićeva arkadija"

19.rujna - 24. rujna 2011
Ljetna škola nakladništva

26. - 30. rujna 2011.
Summer School in the Study of Historical Manuscripts

10. srpnja – 6. kolovoza 2011.
Summer Law Program in Croatia 2011: Institute in International Commercial Law and Dispute Resolution

24. srpnja - 7. kolovoza 2011.
Međunarodna ljetna škola hrvatskog jezika "Zoranićeva arkadija"

22. kolovoza - 3. rujna 2010.
Ljetna škola iz računalne lingvistike

26. srpnja - 8. kolovoza 2010.
Ljetna škola hrvatskog jezika "Zoranićeva arkadija"

19. srpnja - 25. srpnja 2009.
Ljetna škola "L'action de l'Union Européenne pour l'environnement et les changements climatiques : enjeux et perspectives"

8. kolovoza - 23. kolovoza 2009.
Ljetna škola hrvatskog jezika "Zoranićeva arkadija"

28. rujna - 2. listopada 2009.
Ljetna škola o staroj knjizi