Sveučilište u Zadru
Informacije

Programi izbornih kolegija (Minors)

EU-CONEXUS programi izbornih kolegija, tzv. Minorsi su izborni kolegiji koji se biraju na osnovu preferencija studenata, sukladnosti studijskog programa i tema unutar kolegija te preduvjeta za upis. Prijaviti se mogu svi zainteresirani studenti preddiplomskih studija, bez obzira na godinu studija i studijsko usmjerenje, uključujući i izvanredne studente.

Specifičnost Minorsa je u tome što se nastava odvija virtualno. Na taj način možete istovremeno biti student Sveučilišta u Zadru i jednog ili više partnerskih sveučilišta pri čemu ostvarujete virtualnu mobilnost koja se evidentira u dopunskoj ispravi o studiju.

Sveučilište u Zadru otvara prijave za zimski semestar akademske godine 2022./2023. i poziva sve zainteresirane studente da se prijave putem poveznice, najkasnije do 11. rujna 2022.

Svaki položeni kolegij ulazi u dopunsku ispravu o studiju, a izborne predmete možete upisati kao dodatne ECTS-e (kao dodatak predmetima predviđenim vašim studijskim programom) ili kao dio studijskog programa (umjesto nekog od izbornih predmeta s vašeg matičnog odjela uz prethodni dogovor s odjelnim ECTS koordinatorom). Ako uspješno završite cijeli program (30 ECTS-a) dobit ćete potvrdnicu (tzv. Minors certificate).
 

Za više informacija obratite se administrativnoj koordinatorici Ljerki Morović (lmorovic@unizd.hr), preuzmite info paket ili posjetite službeno web mjesto EU-CONEXUS-a.