Novosti

1. rujna 2017.

Nagrada Orlando višem predavaču Tvrtku Sariću

„Ovogodišnji glazbeni program 68. Dubrovačkih ljetnih igara, bio je bogat i solidan, činilo se da će Ocjenjivački sud glazbenog dijela nagrade Orlando Hrvatske radiotelevizije, u sastavu Dubravka Tomšič Srebotnjak, Marija Grazio i Frano Đurović imati težak zadatak odabrati ono najbolje.

No jednoglasno i zapravo u kratkom vremenu odlučeno je da nagradu Orlando dobiva Kvartet gitara – Zoran Dukić, Petrit Çeku, Tvrtko Sarić i Maroje Brčić.

 

Koncert Kvarteta gitara održanog 30. srpnja u Kneževu dvoru – u sastavu Zoran Dukić, Petrit Çeku, Tvrtko Sarić i Maroje Brčić - je doista zabljesnuo na programu ovogodišnjih Igara. Od prve do zadnje note koncert je bio fantastičan, dojmljiv, uvjerljiv, s odlično složenim programom i konceptom. Izvedba je bila na trenutke strastvena, na trenutke robusna i snažna, zaigrana, na trenutke izrazito nježna a na trenutke čak i vrlo duhovita. Četvorica izvrsnih gitarista pokazali su, osim sjajne tehnike, umijeće vrhunskog zajedničkog muziciranja a opet je svatko unio ponešto svoje osobnosti. Imali su zavidno velik dinamički raspon ali posebno širok i doista bogat raspon boja zvuka. Vidjelo se da su istinski uživali u izvedbi kao i publika koja ih je pratila u jednom dahu.“

 

Autor teksta: Frano Đurović, predsjednik Ocjenjivačkog suda glazbenog dijela nagrade Orlando Hrvatske radiotelevizije