Novosti

17. ožujka 2017.

Posjet prof. Maurizia Fermeglie, rektora Sveučilišta u Trstu

Posjet prof. Maurizia Fermeglie, rektora Sveučilišta u Trstu

U petak, 17. ožujka 2017. Sveučilište u Zadru posjetio je rektor Sveučilišta u Trstu, prof. dr. Maurizio Fermeglia. Uvaženog gosta u Dvorani rektorice primila je rektorica Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Dijana Vican sa svojim suradnicima izv. prof. dr. sc. Nedjeljkom Balić-Nižić, prorektoricom za studije i studente, izv. prof. dr. sc. Ivankom Stričević, prorektoricom za znanost i informacijsku infrastrukturu, i izv. prof. dr. sc. Slavenom Zjalićem, prorektorom za međuinstitucijsku suradnju i transfer tehnologija.

Na susretu se razgovaralo o suradnji visokoškolskih ustanova s ostalim dionicima sustava obrazovanja i gospodarstva te su uspoređena iskustva i pozitivne prakse obiju država. Također se razgovaralo o uspješnosti provedbe i dosadašnjim rezultatima Bolonjskog procesa u Italiji i Hrvatskoj, njezinim izazovima, ali i pozitivnim učincima. Istaknuta je potreba za zajedničkim nastojanjem poticanja interakcije humanističkih s drugim znanostima te za iskorakom prema e-učenju kao načinu diseminacije znanja.   

Susret s Upravom Sveučilišta u Zadru prethodio je predavanju pod naslovom „The role of University as a catalyst for science, technology and society“ koje je prof. Maurizio Fermeglia održao u Svečanoj dvorani Sveučilista. U svom predavanju prof. Fermeglia osvrnuo se na izazove koje tehnološki napredak i novi zahtjevi tržišta rada postavljaju pred akademsku zajednicu, a poseban naglasak stavljen je na ulogu humanističkih i društvenih znanosti u razvoju novih kompetencija i profesija koje će tržište rada zahtijevati u budućnosti.

Fotogalerija