Novosti

17. svibnja 2017.

Održan je proljetni Sajam stipendija i visokog obrazovanja

Održan je proljetni Sajam stipendija i visokog obrazovanja

U četvrtak, 16. svibnja 2017. godine u Arsenalu u Zadru održan je proljetni Sajam stipendija i visokog obrazovanja. 

U ime rektorice Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Dijane Vican, Sajam stipendija i visokog obrazovanja otvorila je prorektorica za studije i studente  Sveučilišta izv. prof. dr. sc. Nedjeljka Balić Nižić zajedno s pročelnikom Upravnog odjela za odgoj i školstvo grada Zadra Josom Nekićem.  

Sajam stipendija je događaj od nacionalnog značaja na kojemu se predstavljaju stipendije, studijski programi i šira obrazovna ponuda dostupna hrvatskim građanima za visoko obrazovanje u Hrvatskoj i inozemstvu.

Glavni cilj Sajma je predstaviti mogućnosti studiranja i stipendiranja za hrvatske studente u Hrvatskoj i inozemstvu.

Na Sajmu stipendija i visokog obrazovanja tradicionalno izlažu institucije koje nude stipendije i razne oblike financijske potpore za studij u Hrvatskoj i inozemstvu, a ove godine na njemu su sudjelovale i institucije koje su predstavile  svoje studijske i obrazovne programe, tečajeve stranih jezika te institucije koje u svojoj ponudi imaju obrazovne programe i usluge.

Na Sajmu se predstavio Ured za međunarodnu suradnju Sveučilišta, a posjetitelji su mogli saznati sve o mogućnostima vezanima uz stipendije za studentsku mobilnost i razmjenu na Sveučilištu u Zadru. Studenti Sveučilišta podijelili su svoja iskustva o prijavi i dobivanju Erasmus+ i CEEPUS stipendija te stipendije za izvrsnost koju dodjeljuje Sveučilište u Zadru.

Fotogalerija