Znanstveni skupovi u 2017. godini

VELJAČA

  • Sveučilište u Zadru, Odjel za ekologiju, agronomiju i akvakulturu i COLOSS organiziraju međunarodnu znanstvenu radionicu „2017 COLOSS Monitoring Group Workshop“ koja će se održati 1. i 2. veljače 2017. godine u prizemlju zgrade Rektorata.
    Na radionici će sudjelovati oko 20 znanstvenika iz područja pčelarstva, biometrike i statistike iz različitih europskih država. Kroz izlaganja i rasprave predstavit će se trendovi gubitaka pčelinjih zajednica i utjecaj na populaciju u pojedinim zemljama i regijama. Posljednjih je godina širom svijeta glavnina pažnje usmjerena na probleme vezane uz povećane gubitke pčelinjih zajednica. Praćenje gubitaka pčelinjih zajednica na europskom i svjetskom nivou provodi se kontinuirano od početka COST-ova projekta 2008. godine.

OŽUJAK

  • ollege2Business konferencija se održala 17. ožujka u dvorani 117 na Novom kampusu Sveučilišta u Zadru. Neki od predavača su Martina Knežević, voditeljica marketinga tvrtke Turisthotel d.d., Muamer Mujević, kreativni direktor agencije Iconis, i Fran Mikulčić, ekspert na području organizacijskog dizajna i ljudske učinkovitosti. Iz godine u godinu povećava se broj mladih koji u potrazi za poslom odlaze izvan Hrvatske. Ipak, jedan dio studenata želi uspjeti u Hrvatskoj. Iz tog razloga, u organizaciji studentske udruge Somnium i Studentskog zbora Sveučilišta u Zadru, pokrenuta je College2Business konferencija s vizijom „Naš je san živjeti i uspjeti u Hrvatskoj!”. College2Business konferencija jest kombinacija inspirativnih govora, radionica i predavanja mladih ljudi koji su svoje karijere izgradili u Hrvatskoj.

  • Od 13. do 19. ožujka obilježava se Tjedan mozga (Brain Awareness Week). Tim povodom Odjel za psihologiju Sveučilišta u Zadru pripremio je atraktivan program koji možete pogledati na priloženom plakatu.

TRAVANJ

  • Međunarodni znanstveni skup Natales grate numeras? Brojiš li zadovoljno rođendane?, Zadar, 7-8. travnja 2017. Dugo vremena najmanji odjel na Sveučilištu uspio je narasti brojem i kvalifikacijama toliko da po prvi put organizira međunarodni znanstveni skup. Dolazi nam u goste šezdesetak domaćih i stranih znanstvenika, od Šri Lanke do Sjedinjenih Država. Uvodna predavanja održat će uvaženi profesori David Elmer s Harvarda i Stephen Heyworth s Oxforda. Dva dana iznosit će se nove spoznaje i postavljati pitanja o prošlosti, ali i o budućnosti, nastojeći pokazati da i u struci koja se bavi „mrtvim“ jezicima itekako ima života. Link na program Skupa

SVIBANJ

  • Na Odjelu za povijest Sveučilišta u Zadru 5. svibnja 2017. održava se znanstveni okrugli stol "U vrtlogu povijesnih zbivanja na istočnojadranskom prostoru - Počtak 20. stoljeća". Znanstveni okrugli stol organizira u sklopu znanstvenog istraživačkog projekta Raspad Habsburške monarhije i transformacije na istočnojadranskom prostru (1917.-1923.). Projekt se financira sredstvima Hrvatske zaklade za znanost. Pozivnica - Program