Znanstveni skupovi u 2018. godini

Travanj

  • U petak, 20. travnja 2018. na Sveučilištu u Zadru održala se međunarodna znanstvena konferencija "Istočni Jadran u transformaciji: Od periferije Carstva do "Nove" države (Eastern Adriatic in Transformation: From Periphery of the Empire to the Creation of the New State)". Konferenciju je organiziro Odjel za povijest Sveučilišta u Zadru, u sklopu aktivnosti na znansteno-istraživačkom projektu Raspad Habsburške Monarhije i transformacije na istočnojadranskom prostoru (1917.-1923.) koji financira Hrvatska zaklada za znanost. Više informacija o konferenciji ovdje.

Lipanj

  • Od 13. do 15. lipnja 2018. održavala se LIDA konferencija na Sveučilištu u Zadru. LIDA (Libraries in the Digital Age) je međunarodna znanstvena konferencija koja se održava svake dvije godine, a fokusirana je na promjene i izazove koje digitalno okruženje donosi knjižnicama i informacijskim sustavima. U organizaciji konferencije sudjeluju Odjel za informacijske znanosti Sveučilišta u Zadru, Odsjek za informacijske znanosti Sveučilišta u Osijeku, Škola komunikacije i informacija Sveučilišta Rutgers (SAD). Tema je ovogodišnje konferencije“Društvena pravda, društveni angažman i informacijske institucije: pristup, raznolikost i inkluzija”. Ove godine na konferenciju dolaze i sljedeći pozvani predavači: Toni Samek s izlaganjem “Definition of Risk: A Situation Involving Exposure to Danger” te Nicole A. Cooke s izlaganjem “Actions Speak Louder Than Words: Centering Social Justice in LIS Practice. ProgramWeb stranica konferencije


 

Rujan

  • Međunarodni stručni skup i radionica pod nazivom „Epigraphy.info“ održati će se u vremenu od 19. do 21. rujna 2018. Skup organizira Odjel za povijest Sveučilišta u Zadru. Detalji skupa uskoro

Listopad

  • Odjel za talijanistiku organizira međunarodni simpozij "Književnost, umjetnost, kultura između dviju obala Jadrana" - "Letteratura, arte, cultura tra le due sponde dell'Adriatico" u vremenu od 18.10. do 20.10.2018. Detalji na web stranici odjela.

  • Odjel za talijanistiku organizira međunarodni kongres "In cammino verso I'Europa. Gli spazi della cultura albanese tra lingua e storia" u vremenu od 03.10. do 04.10.2018. Detalji skupa uskoro.

Studeni

  • Odjel za turizam i komunikacijske znanosti organizira znanstvenu konferenciju pod nazivom „4th International Conference Foreign Languages and Tourism“ koja će se održati u  08. i 09.11.2018. Detalji uskoro.