Ljetne škole u inozemstvu


28. izdanje ljetne škole Instituta Tertio Millennio

Institut Tertio Millennio u suradnji s Centrom za etiku i javnu politiku u Washingtonu (The Ethics and Public Policy Center) organizira 28. izdanje ljetne škole koja će se održati od 1. do 18. srpnja 2019. u Krakovu. Pozivaju se posebno studenti koji su uključeni u aktivnosti svečilišta, društvene, političke ili vjerske zajednice ili organizacije. Predavanja na engleskom bavit će se temom kulture, politike i ekonomije u demokratskim i kapitalističkim zemljama. Predavanja će se također osvrtati na društvena učenja Crkve, posebnice ona koja se odnose na Ivana Pavla II.

Rok za prijavu: 28.4.2019.

Datum objave: 12.4.2019.


CEEPUS ljetna škola u Mađarskoj

Sveučilište u Pečuhu u Mađarskoj poziva zainteresirane da se u okviru CEEPUS programa prijave na ljetnu škola pod nazivom „European Challenges in the 21st Century – How to Move Forward?“ koja će se održati od 27. lipnja do 6. srpnja 2019. Ljetna škola bavit će se interkulturalnim promjenama unutar Europske Unije i pitanjima globalnih izazova kao što su aktualna izbjeglička kriza, transnacionalni terorizam i regionalna suradnja u Srednjoj i Istočnoj Europi, posebice u Višegradskoj skupini.

Više informacija pronađite ovdje.

Rok za prijavu: 24.4.2019.

Datum objave: 9.4.2019.


Ljetna škola u Mađarskoj

Panonsko sveučilište u Vesprimu poziva zainteresirane studente da se prijave na ljetnu školu koja će se održati od 16. do 28. lipnja 2019. godine. Cilj je ljetne škole učiniti privlačnijim visoko obrazovanje u Mađarskoj studentima iz inozemstva. Stoga se kroz turističke obilaske nastoji obuhvatiti turistički aspekt zajedno s metodologijom i praksom turističkih vodiča.

Više informacija pronađite ovdje.

Datum objave: 14.3.2019.


Ljetne škole u Portu

Sveučilište u Portu organizira niz ljetnih škola te poziva zainteresirane studente da se prijave na ljetnu škole u okviru humanističkih znanosti, psihologije, obrazovanja, medicine, dentalne medicine i farmacije.

Popis ljetnih škola i više informacija pronađite ovdje.

Rok za prijavu: ovisi o ljetnoj školi (kraj svibnja/sredina lipnja)

Datum objave: 14.3.2019.


Ljetna škola na Isusovačkom sveučilištu Ignatianum u Krakowu

Isusovačko sveučilište Ignatianum u Krakowu poziva zainteresirane da se prijave na ljetnu školu poljskog jezika i kulture koja će se održati od 1. do 27. srpnja 2019. u Krakowu. Osim učenja poljskog jezika i upoznavanje poljske kulture, ljetna škola također uključuje i razgledavanje Krakowa i njegove okolice. Studenti će nakon završene ljetne škole ostvariti 9 ECTS boda.

Više informacija pronađite ovdje.

Rok za prijavu: 28.3.2019.

Datum objave: 4.3.2019.


Ljetna škola francuskog jezika, kulture i povijesti u La Roche-sur-Yonu

Katolički institut za visoko obrazovanje u Vendéeu (ICES) poziva zainteresirane da se prijave na ljetnu školu francuskog jezika, kulture i povijesti koja će se održati od 1. do 19. srpnja 2019 u La Roche-sur-Yonu. Kotizacija koja uključuje 75 sati tečaja, smještaj i pokrivene troškove za šest izleta iznosi 1490€.

Više informacija o programu ljetne škole pronađite ovdje.

Rok za prijavu: 24.5.2019.

Datum objave: 19.2.2019.


Stipendija za ljetnu školu „The Cultural Heritage of Hungary“ u Pečuhu

Sveučilište u Pečuhu u suradnji s Tempus Public Foundationom nudi zainteresiranim studentima stipendiju za ljetnu školu pod nazivom „The Cultural Heritage of Hungary“ koja će održati od 30. lipnja do 14. srpnja 2019. Cilj je ove ljetne škole predstaviti mađarsku kulturnu baštinu iz različitih perspektiva. Stipendijom se pokrivaju troškovi kotizacije, izleta, obroka, smještaja i raznih drugih društvenih aktivnosti uključenih u program.

Više informacija pronađite ovdje.

Rok za prijavu: 14.3.2019.

Datum objave: 13.2.2019.


Ljetna škola poljske kulture i jezika u Krakowu

Isusovačko sveučilište Ignatianum u Krakowu poziva zainteresirane da se prijave na ljetnu školu koja će se održati od 1. do 27. srpnja 2019. Ljetna škola uključuje radionice poljskog jezika i izlete u Krakow i njegovu okolicu s ciljem upoznavanje poljskog jezika i kulture. U sklopu ljetne škole, studenti također ostvaruju 9 ECTS boda.

Više informacija pronađite ovdje.

Rok za prijavu: 28.3.2019.

Datum objave: 4.2.2019.


BAYHOST ljetne škole njemačkog jezika

Bavarski akademski centar za srednju, istočnu i jugoistočnu Europu poziva zainteresirane studente iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Crne Gore, Srbije i Ukrajine da se prijave na ljetne škole koje će se održati na raznim sveučilištima u Bavarskoj i to u Augsburgu, Bambergu, Bayreuthu, Eichstätt, Münchenu, Passau te Würzburgu. Za vrijeme prijave studenti moraju imati položena dva cijela semestra na visokom učilištu te dostaviti odgovarajući prijepis ocjena.

Prijavu pronađite ovdje.

Više informacija pronađite ovdje.

Rok za prijavu: 25.3.2019.

Datum objave: 31.1.2019.


Programi ljetnih škola u Ljubljani

Sveučilište u Ljubljani poziva zainteresirane da se prijave na programe triju ljetnih škola.

  • Ljetna škola u Ljubljani održat će se od 8. do 26. srpnja 2019. koji nudi 28 kolegija s Odjela za ekonomiju. Više informacija pronađite ovdje.
  • Ljetna škola u suradnji s Poslovnom školom Toulouse održat će se od 13. lipnja do 26. srpnja 2019. te uključuje organizirani izlet od Toulousea do Ljubljane. Više informacija pronađite ovdje.
  • Doktorska ljetna škola koja se organizira od 15. do 19. srpnja 2019. te od 22. do 26. srpnja 2019. nudi 11 specijaliziranih jednotjednih tečajeva koji su namijenjeni za studente poslijediplomskih studija, akademike te stručnjake iz različitih područja. Više informacija pronađite ovdje.

Datum objave: 22.1.2019.


Ljetna škola u Vilniusu

Pozivaju se zainteresirani da se prijave na ljetnu školu u Vilniusu. Osim prošlogodišnja tečaja vojne, cyber i energetske sigurnosti, ovogodišnje izdanje ljetne škole također nudi i tečaj u sprječavanju organiziranog kriminala. Tečajevi vojne i cyber sigurnosti održat će se od 6. do 13. srpnja 2019., a tečajevi energetske sigurnosti i sprječavanja organiziranog kriminala održat će se od 13. do 20. srpnja 2019.

Prijavu pronađite ovdje.

Više informacija pronađite ovdje.

Rok za prijavu: 31.3.2019.

Datum objave: 22.1.2019.


Međunarodna ljetna škola Seggau u Leibnizu

Sveučilište u Grazu poziva zainteresirane da se prijave na Međunarodnu ljetnu školu Seggau koja će se održati od 30. lipnja do 13. srpnja 2019. u dvorcu Seggau kod Leibniza. Ovogodišnja tema ljetne škole je “Radical (Dis)engagement: State – Society – Religion”. Osim predavanja, održat će se i sedam individualnih seminara te večernji događaji. Studenti mogu također ostvariti 6 ECTS-a za sudjelovanje i seminarski rad. Predavanja, hrana, smještaj, izvannastavni program i izleti u Graz uključeni su u cijenu.

Više informacija pronađite ovdje: https://international.uni-graz.at/de/stud/int-focus/summerschools/gusegg-summerschool/

Rok za prijavu: 18.3.2019.

Datum objave: 17.1.2019.


Ljetna škola u Seoulu

Sveučilište u Seoulu poziva zainteresirane da se prijave na Međunarodnu ljetnu školu pod nazivom Seoul International Summer School (SISS) koja će se održati od 25. lipnja do 26. srpnja 2019. u Seoulu, Južna Koreja. Važno je napomenuti da je obveza studenata koji bi se prijavili na ovu ljetnu školu pokriti troškove putovanja i prehrane, kao i djelomičan trošak četverodnevnog izleta. Sve ostale troškove pokriva organizator.

Više informacija pronađite ovdje.

Prijava se izvršava putem Google obrasca ovdje.

Rok za prijavu: 25.2.2019.

Datum objave: 16.1.2019.


Ljetna škola u Prištini

Kosovo International Summer Academy poziva zainteresirane da se prijave na ljetnu školu koja će se održati u Prištini, Kosovo. Ljetna škola održat će se u dva dijela s posebnim naglaskom na temu „Izgradnja mira u područjima koja se oporavljaju od sukoba – diplomacija, vodstvo i pregovori“:

  • KSA prvi dio: 10. – 20. srpnja 2019., Priština, Kosovo
  • KSA drugi dio: 12. – 22. kolovoza 2019., Priština, Kosovo

Na kraju ljetne škole kandidati će dobiti potvrdu o sudjelovanju od Kosovskog centra za diplomaciju i od Veleučilišta „Universum“ u Prištini. Studenti će također ostvariti 6 ECTS boda od kolegija ‘’War and Peace: Historical actors, structures and processes’’.

Više informacija i prijavu pronađite ovdje.

Rok za prijavu za prvi dio: 31.5.2019.

Rok za prijavu za drugi dio: 15.6.2019.

Datum objave: 16.1.2019.


Ljetna škola u Glasgowu

Sveučilište Zapadne Škotske (UWS) poziva zainteresirane da se prijave na ljetnu školu međunarodnog poslovanja koja će održati u srpnju i kolovozu, točnije od 15. srpnja do 9. kolovoza 2019. Ljetna škola održat će se na Paisley Campusu, na rubu grada Glasgowa. Program je izvrsna prilika za upoznavanje Škotske, ali i omogućuje studentima da ostvare 10 ECTS boda u okviru dvaju modula koji se bave temom, poduzetništva, vodstva i menadžmenta. Kotizacija koja uključuje školarinu, smještaj i sve dodatne društvene aktivnosti iznosi £1250.

Više informacija pronađite ovdje.

Datum objave: 14.1.2019.


Ljetna škola u Trentu

Sveučilište u Trentu poziva zainteresirane studente diplomskog studija i studente zadnje godine preddiplomskog studija da se prijave na jedan od triju programa ljetne škole:

Svi programi održavaju se na engleskom jeziku te se također dodjeljuju 6 ECTS boda (+ 2 moguća dodatna boda za dodatan rad) u obliku prijepisa ocjena. Predavanja se održavaju u prostorijama Sveučilišta u Trentu, ali i izvan njih. Snižena kotizacija iznosi 450 € (umjesto uobičajenih 1000 €) te uključuje smještaj, hranu, ulaz u glavne muzeje te pokaz za autobus.

Više informacija pronađite ovdje.

Rok za prijavu: 15.3.2019.

Datum objave: 9.1.2019.


Ljetna škola novinarstva u Pragu

Karlovo sveučilište u Pragu poziva zainteresirane da se prijave na ljetnu školu novinarstva koja će se održati od 31. kolovoza do 14. rujna 2019. godine. Program je namijenjen studentima preddiplomskih i diplomskih studija komunikacijskih, društvenih i političkih znanosti. Tema programa je uloga stranog dopisnika u novinarstvu i utjecaj tehnologije na profesiju. Iznos kotizacije je 990 € što uključuje predavanja, smještaj, doručak, ručak te društvene i kulturne događaje.

Više informacija pronađite ovdje.

Rok za prijavu: 30.6.2019.

Datum objave: 9.1.2019.


Ljetna škola u Pragu

NGO SCHOLA EMPIRICA u Pragu poziva zainteresirane da se prijave na 15. izdanje ljetnih škola u Pragu. „Prague Summer Schools“ sedmodnevni su akademski programi kojima je cilj povezati studente preddiplomskog i diplomskog studija različitih nacionalnosti i akademskih usmjerenja kako bi uživali u ljetnim praznicima u jedinstvenom akademskom i kulturnom okruženju.

SCHOLA EMPIRICA nudi šest programa ljetnih škola:

Više informacija pronađite ovdje.

Rok za prijavu: 31.3.2019.

Datum objave: 16.11.2018.