Studiji i studenti

Obavijesti

Upisni rok - 25. veljače 2020.

 

Upisi u ljetni semestar akademske godine 2019./2020. vrše se od 2. ožujka do 17. travnja 2020. Više

 
Doktorski praktikumi na pds Humanističke znanosti - 11. veljače 2020.

 

Doktorski praktikum za smjer Književnost održat će se u petak, 14. veljače 2020. s početkom u 9:00 u dvorani 2.3 (dvorana poslijediplomskih studija u zgradi Rektorata Sveučilišta u Zadru, Mihovila Pavlinovića 1).

U slučaju nemogućnosti dolaska ili kašnjenja potrebno je obavijestiti voditeljicu praktikuma te najkasnije sedam dana prije mailom dostaviti kratak sažetak izlaganja. Zadnju stranicu mentorskog izvješća (Evidencija odrađenih studentskih obveza/aktivnosti, u privitku) općim podacima ispunjava doktorand/ica i donosi na Doktorski praktikum. Voditeljica praktikuma potpisuje obrazac i unosi ocjenu iz Doktorskog praktikuma (izvršeno). Doktorand/ica obrazac dostavlja mentoru/ici i komentoru/ici na potpis i unos preostalih ocjena. Po završetku praktikuma voditeljica praktikuma dostavlja izvješće svim doktorandima/icama i mentorima/icama čiji su kandidati imali obvezu praktikuma u tekućem semestru. Prisutnost mentora/ica i komentora/ica na praktikumu nije obvezna, ali je poželjna.

 
Doktorski praktikumi na pds Humanističke znanosti - 11. veljače 2020.

 

Doktorski praktikum smjera Etnologija i antropologija održati će se u srijedu 19.2.2020. od 13:00 do 16:00h na Odjelu za etnologiju i antropologiju (Novi kampus, dvorana 125).

 
Rok za dostavu mentorskih izvješća i prijedloga IIP-a - pds Humanističke znanosti - 11. veljače 2020.

 

Rok za dostavu mentorskih izvješća s evidencijom odrađenih studentskih obaveza za zimski semestar akad. god. 2019./2020. i prijedloga Individualnih izvedbenih planova (IIP-a) za ljetni semestar akad. god. 2019./2020. je 3.03.2020. godine, osim za sljedeće kategorije studenata:

  • apsolvente
  • studente koji su u statusu „prekid studija“
  • studente koji su ostvarili pravo na mirovanje akad. god. 2019./2020. 

Skenirana mentorska izvješća i prijedloge IIP-a potrebno je dostaviti elektroničkom poštom do navedenoga datuma voditeljima/cama pojedinih studijskih smjerova.

Dostavljena mentorska izvješća i Individualni izvedbeni planovi bit će razmatrani na sjednici Vijeća koja će se održati 3.03.2020. u 14 sati.

Originalno potpisana mentorska izvješća, evidenciju i prijedloge Individualnih izvedbenih planova (s potpisom mentora, komentora i studenta/ice) dostavljaju se poštom na adresu Ureda.

Upute i obrasci

Elaborat

 
Doktorski praktikumi na pds Humanističke znanosti - 10. veljače 2020.

 

Doktorski praktikum smjera Filozofija za zimski semestar akad. god. 2019./2020. održat će se u srijedu 19. veljače 2020. godine s početkom u 11.30 sati na Odjelu za filozofiju Sveučilišta u Zadru u sveučilišnoj zgradi na Starom kampusu (Obala kralja Petra Krešimira IV., br. 2, II. kat).

Na praktikum je potrebno ponijeti indeks i obrazac „Evidencija odrađenih studentskih obaveza/aktivnosti“ radi unošenja potpisa i ocjene iz Doktorskog praktikuma  („izvršeno“/“nije izvršeno“) od strane voditeljice smjera/praktikuma. Obrazac Evidencije popunjava se prema prihvaćenome IIP-u za tekući semestar i tako popunjen se dostavlja na praktikum. Studenti trebaju imati reguliran upis u tekući semestar  (zimski sem. akad. god. 2019./2020.) Prisutnost mentora i komentora na praktikumu nije obavezna, ali je poželjna.

Za sva pitanja vezana za kolegij „Doktorski praktikum“ obratiti se voditeljici smjera i praktikuma, prof. dr. sc. Iris Tićac, na e-mail iticac@unizd.hr.

 
Raspored predavanja na pds Arheologija istočnog Jadrana - 10. veljače 2020.
Natječaj za seminar Međunarodne olimpijske akademije - 24. siječnja 2020.


Hrvatska olimpijska akademija raspisala je natječaj za izbor sudionika za 27. Međunarodni seminar o olimpizmu Međunarodne olimpijske akademije za studente poslijediplomskih studija koji će se održati u Olimpiji (Grčka) od 3. do 17. svibnja 2020. godine. Glavna je tema seminara The Olympic Games and the Olympic Movement: Past, Present and Future – An Analysis from the Historical, Philosophical and Social Perspectives (Olimpijske igre i olimpijski pokret: prošlost, sadašnjost i budućnost – analiza iz povijesne, filozofske i društvene perspektive), s posebnom temom: Mega Sport Events and Human Rights (Veliki sportski događaji i ljudska prava). Rok za prijavu: 2. ožujka 2020.

Hrvatski olimpijski odbor

Tekst natječaja

 
Raspored predavanja na pds Arheologija istočnog Jadrana - 24. siječnja 2020.
Doktorski praktikumi na pds Humanističke znanosti - 23. siječnja 2020.


Doktorski praktikum smjera „Interdisciplinarne humanističke znanosti“ za zimski semestar akad. god. 2019./2020. održat će se u subotu 22. veljače 2020. godine s početkom u 10 sati u učionici 241 na Odjelu za kroatistiku u sveučilišnoj zgradi na Starom kampusu (Obala kralja Petra Krešimira IV., br. 2, IV. kat – radi se o istoj dvorani u kojoj se i prošli put održavao praktikum).
Na praktikum je potrebno donijeti indeks i obrazac „Evidencija odrađenih studentskih obveza/aktivnosti“ radi unošenja potpisa i ocjene iz Doktorskog praktikuma („izvršeno“/“nije izvršeno“) od strane voditeljice smjera/praktikuma. Obrazac Evidencije popunjava se prema prihvaćenome IIP-u za tekući semestar. Studenti trebaju imati reguliran upis u tekući semestar (zimski sem. akad. god. 2019./2020.) Prisutnost mentora i komentora na praktikumu nije obvezna, ali je poželjna.
U slučaju nejasnoća, obratiti  se voditeljici smjera i praktikuma, izv. prof. dr. sc. Mirandi Levanat-Peričić, na e-mail mlevanat@unizd.hr

 
Poziv na info radionicu Hrvatske zaklade za znanost - 28. studenog 2019.


Hrvatska zaklada za znanost organizira info radionicu povodom otvorenog poziva na natječaj „Projekt razvoja karijera mladih istraživača – izobrazba novih doktora znanosti“. Radionica će se na Sveučilištu u Zadru održati 11. prosinca u 13.00 sati.
Poziv

 
DAAD - natječaj za stipendije za akademsku godinu 2020./2021. - 9. listopada 2019.


DAAD raspisuje natječaj za stipendije za akademsku godinu 2020./2021. na njemačkim sveučilištima i/ili institucijama u Njemačkoj.

1. Stipendije za studente preddiplomskog i diplomskog studija te doktorande, postdoktorande te znanstvenike svih disciplina

Rok za prijavu: između 15. studenog i 1. prosinca 2019.

Više informacija o programu, detaljne upute i obrasci za online prijavu
Vodič kroz stipendije
Infomaterijal o studiju i istraživanju u Njemačkoj
Programi stipendiranja DAAD-a

2. Predstavljanje svih stipendija DAAD-a za studente, doktorande, postodoktorande te znanstvenike održat će se u srijedu , 23. listopada 2019. u 18:30 sati u dvorani 144 na starom kampusu. Izlaganje će biti na hrvatskom jeziku.

Sve novosti su objavljene na Facebook-stranici „DAAD Hrvatska“.

Kontakt informacije:

DAAD na Sveučilištu Zadar:
Odjel za germanistiku
Krešimirova obala 2, 23000 Zadar
Larissa Holz
e-mail: daad.dalmatien@gmail.com

 
Upisni rok - 25. rujna 2019.


Upisi u zimski semestar akad. god. 2019./2020. vrše se od 1. listopada do 15. studenoga 2019. Više

Uputa za upis za doktorande zajedničkog pds Međunarodni odnosi.

Uputa za upis za studente poslijediplomskog specijalističkog studija Vođenje i upravljanje odgojno-obrazovnom ustanovom

 
Poziv na konferenciju PUBMET2019 - 12. rujna 2019.


Na Sveučilištu u Zadru od 18. do 29. listopada održava se međunarodna znanstvena konferencija PUBMET (Publishing nad Metrics).

Program je u Svečanoj dvorani, Obala kralja Petra Krešimira IV.

Pubmet se bavi temama otvorenosti (otvorena znanost, otvoreni podaci, otvorena znanstvena komunikacija, otvoreni repozitoriji, otvorena recenzija), objavljivanjem i uredničkim praksama, autorstvom i autorskim pravima, plagijatom i etičkim pitanjima, napretkom u digitalnom znanstvenom izdavaštvu, bibliometrijom, altmetrijom, s ciljem okupljanja raznolike zajednice znanstvenika i istraživača iz Hrvatske i inozemstva, doktorskih studenata, sveučilišnih nastavnika, izdavača, urednika, knjižničara/informacijskih stručnjaka, kreatora politike, kao i stručnjaka iz drugih područja istraživanja i razvoja.
Više o konferenciji

 
Pds Humanističke znanosti - rok za dostavu mentorskih izvješća i IIP-a - 9. rujna 2019.


Rok za dostavu mentorskih izvješća s evidencijom odrađenih studentskih obaveza za ljetni semestar akad. god. 2018./2019. i prijedloga Individualnih izvedbenih planova (IIP-a) za zimski semestar akad. god. 2019./2020. je 15. 10. 2019. godine, osim za sljedeće kategorije studenata:

  • apsolvente
  • studente koji su u statusu „prekid studija“
  • studente koji su ostvarili pravo na mirovanje akad. god. 2018./2019. te moraju „obnoviti“ već izvršene upise, a nije došlo do promjene prihvaćenoga IIPa


Skenirana mentorska izvješća i prijedloge IIP-a potrebno je dostaviti elektroničkom poštom do navedenoga datuma voditeljima/cama pojedinih studijskih smjerova.

Dostavljena mentorska izvješća i Individualni izvedbeni planovi bit će razmatrani na sjednici Vijeća čiji će termin biti naknadno javljen.

Za ponavljanje semestra također se dostavlja prijedlog Individualnog izvedbenog plana po kojem će student/ica izvršavati obaveze u ponovljenome semestru.

Originalno potpisana mentorska izvješća, evidenciju i prijedloge Individualnih izvedbenih planova (s potpisom mentora, komentora i studenta/ice) dostavljaju se poštom na adresu Ureda.

Upute i obrasci

Elaborat

 
Radionica o korištenju programa za upravljanje bibliografskim referencama Mendeley te pretraživanju - 10. svibnja 2019.


Sveučilišna knjižnica i Elsevier pozivaju sve zainteresirane na radionicu o korištenju programa za upravljanje bibliografskim referencama Mendeley te pretraživanju u bazi Scopus koja će se održati u utorak, 21. svibnja na Novom kampusu u računalnoj učionici 41 b. Za nastavnike i studente poslijediplomskih studija radionica će se održati u 10:00 sati, a za napredne korisnike i knjižničare u 13:00 sati.
Radionica je primarno namijenjena nastavnicima/znanstvenicima, studentima poslijediplomskih studija i knjižničarima.
Prijaviti se mogu i svi drugi zainteresirani. Obrazac za prijavu

 
Ignaz L. Lieben nagrada Austrijske akademije znanosti - 17. travnja 2019.


Austrijska akademija znanosti dodjeluje Ignaz L. Lieben nagradu u iznosu od 36.000 $ za mlade istraživače koji su svoje istraživanje provodili u posljednje tri godine u Austriji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Češkoj, Mađarskoj, Slovačkoj te Sloveniji. U obzir se uzimaju samo kandidati do 40 godina sa završenog doktorskog studija u području molekularne biologije, kemije i fizike.

Više informacija pronađite ovdje.

Rok za prijavu: 30.4.2019.

 
GO STYRIA istraživačke stipendije Sveučilišta u Grazu 2019./2020. - 17. travnja 2019.


Sveučilište u Grazu objavilo je natječaj Go Styria za akademsku godinu 2019./2020. Stipendije su namijenjene studentima diplomskog studija, doktorandima i postdoktorandima za razmjene unutar 4 mjeseca s ciljem pisanja diplomskog ili doktorskog rada te provođenje postdoktorskih istraživanja.

Više informacija o stipendiji i načinu prijave pronaći ćete ovdje.

Rok za prijavu: 3.5.2019. do 13 sati

 
Stipendije Sveučilišta u Torinu - 17. travnja 2019.


Odjel za filozofiju i pedagogiju Sveučilišta u Torinu dodjeljuje tri stipendije za kraća razdoblja mobilnosti za studente poslijediplomskih studija. Prvi krug stipendija odnosi se na studente diplomskih studija koji žele pripremiti i istražiti radove na temu semiotike i talijanske književnosti. Rok za prijavu je 3. svibnja 2019.

Više informacija pronađite ovdje.

Rok za prijavu: 3.5.2019.

 
DAAD stipendije - 16. travnja 2019.


DAAD (Njemačka služba za akademsku razmjenu) omogućuje kraći ili duži boravak istraživačke prirode na znanstveno-istraživačkim ustanovama u Njemačkoj za istraživače iz Hrvatske (doktorande i već etablirane znanstvenike), kao i za studente preddiplomske i diplomske razine.
Više informacija

 

Kontakti

Adresa:

Sveučilište u Zadru
Ured za poslijediplomske studije
Ruđera Boškovića 5
HR - 23 000 Zadar
 

Voditeljica Ureda:

Danijela Gašparović, prof. 
tel.: 023 200 533 
fax.: 023 200 595
e-mail:
danijela@unizd.hr
tajnistvopds@unizd.hr


Stručna suradnica:

Rafaela Čurković, prof. 
tel.: 023 200 532
fax.: 023 200 595
e-mail:
rcurkovi@unizd.hr
tajnistvopds@unizd.hr
 

Rad sa studentima:

9.00-14.00 h

Stanka:

12.00-12.30 h