Studiji i studenti

Obavijesti

Upisni rok - 14. listopada 2020.

Upisi u zimski semestar akad. godine 2020./2021. obavljaju se do 27. studenoga 2020. Više 

Zbog trenutačne epidemiološke situacije, upis je moguće obaviti i putem e-maila, prema uputi pojedinačno dostavljenoj studentima.

 
Raspored predavanja na pds Arheologija istočnog Jadrana - 22. rujna 2020.

Predavanja za II. semestar - lj. s. 2019./20. (uključujući i nadoknadu I. semestra - z. s. 2019./20.) za smjer Prapovijesna arheologija održat će se prema sljedećem rasporedu:

  • dr. sc. B. Marijanović, prof. emeritus: petak, 25.9. s početkom u 10:00h (dvorana PDSa, zgrada rektorata, M. Pavlinovića 1, 2. kat)
  • izv. prof. dr. sc. D. Vujević: ponedjeljak 28.9 s početkom u 9:00h (online putem MsTeams programa)
  • doc. dr. sc. M. Čelhar: utorak, 29.9. s početkom u 9:00h (online putem MsTeams programa)
  • Termin za predavanje iz kolegija doc. dr. sc. I. Radić-Rossi (nadoknada iz I. semestra) bit će javljen naknadno.

Na predavanje koje će se održati u dvorani potrebno je donijeti i indeks te popunjenu prijavnicu radi evidentiranja i ovjere odslušanog kolegija. Odslušani kolegij donosi 2 ECTS boda.

Ispunjene i potpisane prijavnice dostavljaju se Uredu za poslijediplomske studije radi pohrane u studentske dosjee i ažuriranja službenih evidencija.

Zbog proglašenja epidemije virusa Covid-19, molimo studente i profesora koji održava predavanje u zgradi rektorata (dvorana PDS-a-2.3) da se prilikom ulaska u zgradu i u dvorani pridržavaju obaveznih epidemioloških mjera (nošenje maske za lice, dezinfekcija ruku, međusobni razmak). Sredstvo za dezinfekciju ruku osigurano je u zgradi rektorata. Hvala na razumijevanju!

Potpise za odslušane kolegije u indekse nositelji kolegija, koji drže predavanja online, izvršit će naknadno, prema dogovoru.

 
Rok za dostavu mentorskih izvješća i prijedloga IIP-a - pds Humanističke znanosti - 16. rujna 2020.

Rok za dostavu mentorskih izvješća s evidencijom odrađenih studentskih obaveza za ljetni semestar akad. god. 2019./2020. i prijedloga Individualnih izvedbenih planova (IIP-a) za zimski semestar akad. god. 2020./2021. je 28. 09. 2020. godine, osim za sljedeće kategorije studenata:

  • apsolvente
  • studente koji su u statusu „prekid studija“
  • studente koji su ostvarili pravo na mirovanje akad. god. 2019./2020. te moraju „obnoviti“ već izvršene upise, a nije došlo do promjene prihvaćenoga IIPa


Skenirana mentorska izvješća i prijedloge IIP-a potrebno je dostaviti elektroničkom poštom do navedenoga datuma voditeljima/cama pojedinih studijskih smjerova.

Za ponavljanje semestra također se dostavlja prijedlog Individualnog izvedbenog plana po kojem će student/ica izvršavati obaveze u ponovljenome semestru.

Originalno potpisana mentorska izvješća, evidencija i prihvaćeni Individualni izvedbeni planovi (s potpisom mentora, komentora i studenta/ice) dostavljaju se poštom na adresu Ureda radi vođenja službenih evidencija i ažuriranja podataka u studentskim dosjeima bez čega se neće moći izvršiti upisi u zimski semestar ak. g. 2020./2021. Navedeno se može dostavljati i nakon propisanog roka dostave voditeljima smjerova i to osobno (prilikom upisa u zimski sem. akad. god. 2020./2021.) ili poštom, a nakon prihvaćanja na sjednici Vijeća.

Upute i obrasci

Elaborat

 
Upisni rok - 25. veljače 2020.

 

Upisi u ljetni semestar akademske godine 2019./2020. vrše se od 2. ožujka do 17. travnja 2020. Više

 
Rok za dostavu mentorskih izvješća i prijedloga IIP-a - pds Humanističke znanosti - 11. veljače 2020.

 

Rok za dostavu mentorskih izvješća s evidencijom odrađenih studentskih obaveza za zimski semestar akad. god. 2019./2020. i prijedloga Individualnih izvedbenih planova (IIP-a) za ljetni semestar akad. god. 2019./2020. je 3.03.2020. godine, osim za sljedeće kategorije studenata:

  • apsolvente
  • studente koji su u statusu „prekid studija“
  • studente koji su ostvarili pravo na mirovanje akad. god. 2019./2020. 

Skenirana mentorska izvješća i prijedloge IIP-a potrebno je dostaviti elektroničkom poštom do navedenoga datuma voditeljima/cama pojedinih studijskih smjerova.

Dostavljena mentorska izvješća i Individualni izvedbeni planovi bit će razmatrani na sjednici Vijeća koja će se održati 3.03.2020. u 14 sati.

Originalno potpisana mentorska izvješća, evidenciju i prijedloge Individualnih izvedbenih planova (s potpisom mentora, komentora i studenta/ice) dostavljaju se poštom na adresu Ureda.

Upute i obrasci

Elaborat

 
Natječaj za seminar Međunarodne olimpijske akademije - 24. siječnja 2020.


Hrvatska olimpijska akademija raspisala je natječaj za izbor sudionika za 27. Međunarodni seminar o olimpizmu Međunarodne olimpijske akademije za studente poslijediplomskih studija koji će se održati u Olimpiji (Grčka) od 3. do 17. svibnja 2020. godine. Glavna je tema seminara The Olympic Games and the Olympic Movement: Past, Present and Future – An Analysis from the Historical, Philosophical and Social Perspectives (Olimpijske igre i olimpijski pokret: prošlost, sadašnjost i budućnost – analiza iz povijesne, filozofske i društvene perspektive), s posebnom temom: Mega Sport Events and Human Rights (Veliki sportski događaji i ljudska prava). Rok za prijavu: 2. ožujka 2020.

Hrvatski olimpijski odbor

Tekst natječaja

 
Poziv na info radionicu Hrvatske zaklade za znanost - 28. studenog 2019.


Hrvatska zaklada za znanost organizira info radionicu povodom otvorenog poziva na natječaj „Projekt razvoja karijera mladih istraživača – izobrazba novih doktora znanosti“. Radionica će se na Sveučilištu u Zadru održati 11. prosinca u 13.00 sati.
Poziv

 
DAAD - natječaj za stipendije za akademsku godinu 2020./2021. - 9. listopada 2019.


DAAD raspisuje natječaj za stipendije za akademsku godinu 2020./2021. na njemačkim sveučilištima i/ili institucijama u Njemačkoj.

1. Stipendije za studente preddiplomskog i diplomskog studija te doktorande, postdoktorande te znanstvenike svih disciplina

Rok za prijavu: između 15. studenog i 1. prosinca 2019.

Više informacija o programu, detaljne upute i obrasci za online prijavu
Vodič kroz stipendije
Infomaterijal o studiju i istraživanju u Njemačkoj
Programi stipendiranja DAAD-a

2. Predstavljanje svih stipendija DAAD-a za studente, doktorande, postodoktorande te znanstvenike održat će se u srijedu , 23. listopada 2019. u 18:30 sati u dvorani 144 na starom kampusu. Izlaganje će biti na hrvatskom jeziku.

Sve novosti su objavljene na Facebook-stranici „DAAD Hrvatska“.

Kontakt informacije:

DAAD na Sveučilištu Zadar:
Odjel za germanistiku
Krešimirova obala 2, 23000 Zadar
Larissa Holz
e-mail: daad.dalmatien@gmail.com

 
Upisni rok - 25. rujna 2019.


Upisi u zimski semestar akad. god. 2019./2020. vrše se od 1. listopada do 15. studenoga 2019. Više

Uputa za upis za doktorande zajedničkog pds Međunarodni odnosi.

Uputa za upis za studente poslijediplomskog specijalističkog studija Vođenje i upravljanje odgojno-obrazovnom ustanovom

 
Poziv na konferenciju PUBMET2019 - 12. rujna 2019.


Na Sveučilištu u Zadru od 18. do 29. listopada održava se međunarodna znanstvena konferencija PUBMET (Publishing nad Metrics).

Program je u Svečanoj dvorani, Obala kralja Petra Krešimira IV.

Pubmet se bavi temama otvorenosti (otvorena znanost, otvoreni podaci, otvorena znanstvena komunikacija, otvoreni repozitoriji, otvorena recenzija), objavljivanjem i uredničkim praksama, autorstvom i autorskim pravima, plagijatom i etičkim pitanjima, napretkom u digitalnom znanstvenom izdavaštvu, bibliometrijom, altmetrijom, s ciljem okupljanja raznolike zajednice znanstvenika i istraživača iz Hrvatske i inozemstva, doktorskih studenata, sveučilišnih nastavnika, izdavača, urednika, knjižničara/informacijskih stručnjaka, kreatora politike, kao i stručnjaka iz drugih područja istraživanja i razvoja.
Više o konferenciji

 
Radionica o korištenju programa za upravljanje bibliografskim referencama Mendeley te pretraživanju - 10. svibnja 2019.


Sveučilišna knjižnica i Elsevier pozivaju sve zainteresirane na radionicu o korištenju programa za upravljanje bibliografskim referencama Mendeley te pretraživanju u bazi Scopus koja će se održati u utorak, 21. svibnja na Novom kampusu u računalnoj učionici 41 b. Za nastavnike i studente poslijediplomskih studija radionica će se održati u 10:00 sati, a za napredne korisnike i knjižničare u 13:00 sati.
Radionica je primarno namijenjena nastavnicima/znanstvenicima, studentima poslijediplomskih studija i knjižničarima.
Prijaviti se mogu i svi drugi zainteresirani. Obrazac za prijavu

 
Ignaz L. Lieben nagrada Austrijske akademije znanosti - 17. travnja 2019.


Austrijska akademija znanosti dodjeluje Ignaz L. Lieben nagradu u iznosu od 36.000 $ za mlade istraživače koji su svoje istraživanje provodili u posljednje tri godine u Austriji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Češkoj, Mađarskoj, Slovačkoj te Sloveniji. U obzir se uzimaju samo kandidati do 40 godina sa završenog doktorskog studija u području molekularne biologije, kemije i fizike.

Više informacija pronađite ovdje.

Rok za prijavu: 30.4.2019.

 
GO STYRIA istraživačke stipendije Sveučilišta u Grazu 2019./2020. - 17. travnja 2019.


Sveučilište u Grazu objavilo je natječaj Go Styria za akademsku godinu 2019./2020. Stipendije su namijenjene studentima diplomskog studija, doktorandima i postdoktorandima za razmjene unutar 4 mjeseca s ciljem pisanja diplomskog ili doktorskog rada te provođenje postdoktorskih istraživanja.

Više informacija o stipendiji i načinu prijave pronaći ćete ovdje.

Rok za prijavu: 3.5.2019. do 13 sati

 
Stipendije Sveučilišta u Torinu - 17. travnja 2019.


Odjel za filozofiju i pedagogiju Sveučilišta u Torinu dodjeljuje tri stipendije za kraća razdoblja mobilnosti za studente poslijediplomskih studija. Prvi krug stipendija odnosi se na studente diplomskih studija koji žele pripremiti i istražiti radove na temu semiotike i talijanske književnosti. Rok za prijavu je 3. svibnja 2019.

Više informacija pronađite ovdje.

Rok za prijavu: 3.5.2019.

 
DAAD stipendije - 16. travnja 2019.


DAAD (Njemačka služba za akademsku razmjenu) omogućuje kraći ili duži boravak istraživačke prirode na znanstveno-istraživačkim ustanovama u Njemačkoj za istraživače iz Hrvatske (doktorande i već etablirane znanstvenike), kao i za studente preddiplomske i diplomske razine.
Više informacija

 

Kontakti

Adresa:

Sveučilište u Zadru
Ured za poslijediplomske studije
Ruđera Boškovića 5
HR - 23 000 Zadar
 

Voditeljica Ureda:

Danijela Gašparović, prof. 
tel.: 023 200 533 
fax.: 023 200 595
e-mail:
danijela@unizd.hr
tajnistvopds@unizd.hr


Stručna suradnica:

Rafaela Čurković, prof. 
tel.: 023 200 532
fax.: 023 200 595
e-mail:
rcurkovi@unizd.hr
tajnistvopds@unizd.hr
 

Rad sa studentima:

9.00-14.00 h

Stanka:

12.00-12.30 h