Obrane sinopsisa disertacija

Obrane sinopsisa disertacija

U utorak 7. listopada 2014. godine u Rektoratu Sveučilišta u Zadru (M. Pavlinovića 1, II. kat, dvorana 2.3), s početkom u 14.00 sati, Vlado ZRNIĆ, akad. slikar, javno brani sinopsis disertacije pod naslovom Slikarstvo i pokretne slike – metonimijska obilježja u strukturi i logici slike pred stručnim povjerenstvom u sastavu: izv. prof. dr. sc. Leonida Kovač, dr. sc. Sonja Briski Uzelac, red. prof. u miru, i izv. prof. dr. sc. Vinko Srhoj.
Pročitaj više
Obrane sinopsisa disertacija
Znanstveni skup o Kalima

Znanstveni skup o Kalima

Sveučilište u Zadru u suorganizaciji s Općinom Kali i Zavodom za povijesne znanosti HAZU u Zadru priređuju znanstveni skup i znanstvenu monografiju o Kalima. Cilj je znanstvenog skupa razmotriti sve relevantne prirodoslovne, humanističke, društvene i gospodarske aspekte razvitka Kali koji bi mogli pridonijeti osmišljavanju budućega razvoja te razmjerno male, ali u regionalnom i nacionalnom pogledu značajne otočne cjeline.

Slobodni smo Vas pozvati na sudjelovanje na znanstvenom skupu i priređivanju znanstvene monografije. Ako ste zainteresirani, molimo Vas da radni naslov s osnovnim osobnim podatcima (ime i prezime, ustanova zaposlenja, e-mail, telefon) pošaljete na e-mail adresu: jfaricic@unizd.hr do 30. listopada 2014.

Više informacija o skupu nalazi se ovdje.
Pročitaj više
Znanstveni skup o Kalima
Svečana promocija magistara znanosti i doktora znanosti

Svečana promocija magistara znanosti i doktora znanosti

U srijedu 1. listopada 2014. u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru (Obala kralja P. Krešimira IV., br. 2, II. kat), s početkom u 11 sati, održat će se svečana promocija magistara znanosti.

U četvrtak 2. listopada 2014. u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru (Obala kralja P. Krešimira IV., br. 2, II. kat), s početkom u 11 sati, održat će se svečana promocija doktora znanosti.

Magistri znanosti

Doktori znanosti
Pročitaj više
Svečana promocija magistara znanosti i doktora znanosti
Obavijest studentima dvopredmetnih studija

Obavijest studentima dvopredmetnih studija

Upisi u ak. god. 2014./2015. počinju u ponedjeljak, 29. rujna 2014. i traju do petka, 31. listopada 2014. (9.00 – 12.00h i 13.00 – 14.30h).
Upisnina iznosi 200,00 kn (IBAN HR5323300031100163243, Model HR00 11906-OIB)

Temeljem članka 37. stavak 4. Pravilnika o studiju i studiranju studenti koji su u ak. god. 2014./2015. izgubili pravo studija mogu nastaviti studij kao izvanredni studenti uz plaćanje školarine do kraja započete razine studija.
Apsolventi plaćaju 50% od ukupne školarine (687,50 kn po semestru za sve studije osim studija Geografija; smjer nastavnički koji se plaća 1.155,00 kn po semestru). Upisnina iznosi 100,00 kn po semestru.
Studenti 1., 2. i 3. godine preddiplomskih studija te 1. i 2. godine diplomskih studija plaćaju školarinu u iznosu od 1.375,00 kn po semestru za sve studije osim studija Geografija; smjer nastavnički koji se plaća 2.310,00 kn po semestru. Upisnina iznosi 200,00 kn.
Pročitaj više
Obavijest studentima dvopredmetnih studija
Prijem studenata prve godine preddiplomskih studija

Prijem studenata prve godine preddiplomskih studija

Pozivamo sve studente prve godine preddiplomskih i integriranih studija na Sveučilištu u Zadru da u ponedjeljak, 6. listopada 2014. dođu na susret s rektorom Sveučilišta u Zadru, prof. dr. sc. Antom Uglešićem.
Raspored susreta:
a) u 9,00 sati susret sa studentima prve godine jednopredmetnih studija u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru, Obala kralja Petra Krešimira IV. br. 2, II. kat
b) u 10,00 sati susret sa studentima prve godine dvopredmetnih studija u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru, Obala kralja Petra Krešimira IV. br. 2, II. kat
c) u 12,00 sati susret sa studentima prve godine integriranoga preddiplomskog i diplomskoga sveučilišnog učiteljskog studija u Gospiću, u dvorani br. 5 zgrade Odjela za nastavničke studije, dr. Ante Starčevića br.12, Gospić.
Pročitaj više
Prijem studenata prve godine preddiplomskih studija
Promotivni pristup – BMJ, CUP, RSC, SPRINGER, T&F

Promotivni pristup – BMJ, CUP, RSC, SPRINGER, T&F

U okviru znanstvene konferencije PubMet 2014, sponzor Scientific Knowledge
Services u suradnji sa svojim partnerima, uglednim izdavačima znanstvenih
publikacija British Medical Journal, Cambridge University Press, Royal
Society of Chemistry, Springer i Taylor and Francis Group omogućili su
besplatan promotivni pristup velikom broju elektroničkih znanstvenih
časopisa i knjiga.

Pristup cjelovitim tekstovima moguć je sa Sveučilišne žične mreže pri čemu
nije potrebna dodatna registracija.

Popis izdavača s opisom načina pristupa:
http://www.unizd.hr/Portals/20/docs/obavijesti/Promotivan%20pristup_Scientif
ic%20Knowledge%20Services.pdf

Trajanje promotivnog pristupa:

Cambridge University press – časopisi i knjige – do 30. 9.
Royal Society of Chemistry – časopisi i knjige – do 31. 10.
Springer – časopisi (dio časopisa) – do 15. 10.
Taylor and Francis - časopisi – do 18. 10.
British Medical Journal – detalji o pristupu bit će dostupni naknadno te
poslani Odjelu za zdravstvene studije

Ukoliko imate pitanja molimo kontaktirajte Sveučilišnu knjižnicu. Kontakt
osoba: Dora Rubinić, informatorica (drubinic@unizd.hr, predsoblje Središnje
knjižnice, 200-516).

Sveučilišna knjižnica

Pročitaj više
Promotivni pristup – BMJ, CUP, RSC, SPRINGER, T&F
Predavanje prof. Christine Borgman

Predavanje prof. Christine Borgman

Christine Borgman, profesorica i predsjednica Katedre za informacijske studije na Kalifornijskom sveučilištu Los Angeles – UCLA, održat će u subotu, 27. rujna od 9:30 do 11:00 predavanje ''Research Data, Libraries, and Croatia''.
Predavanje se održava u sklopu doktorskog studija Društvo znanja i prijenos informacija, a pozivaju se studenti drugih doktorskih studija, nastavnici i svi zainteresirani u zgradu Rektorata, predavaonica 2.3.
Profesorica Borgman diplomirala je matematiku, magistrirala u polju knjižničarstva na Sveučilištu Pittsburg, a doktorirala iz komunikacijskih znanosti na Sveučilištu Stanford. Autorica je preko 200 znanstvenih članaka. Njezinu najnoviju knjigu ''Big Data, Little Data, No Data: Scholarship in the Networked World'', objavit će MIT Press početkom 2015. Poznate su njezine knjige ''Scholarship in the Digital Age: Information, Infrastructure, and the Internet'' (MIT Press, 2007) and ''From Gutenberg to the Global Information Infrastructure: Access to Information in a Networked World'' (MIT Press, 2000) koja je prevedena na hrvatski. Obje je knjige Američko udruženje za informacijsku znanost i tehnologiju (ASIST) proglasilo najboljim znanstvenim knjigama za 2000. odnosno 2007. Članica je nekoliko znanstvenih udruga, dobitnica nekoliko priznanja (Paul Evan Peters Award, Research in Information Science Award, ASIST, Legacy Laureate, University of Pittsburgh). Ovih je dana dobila visoko priznanje Udruge za računalnu znanost – ACM Fellowship.
Profesorica Borgman stalna je suradnica na doktorskom studiju Društvo znanja i prijenos informacija, predavačica na međunarodnoj konferenciji LIDA, gostujuća predavačica na mnogim uglednim svjetskim sveučilištima.
Pročitaj više
Predavanje prof. Christine Borgman
Objavljena knjiga ''Dalmacija u novijoj hrvatskoj povijesti i kulturi''

Objavljena knjiga ''Dalmacija u novijoj hrvatskoj povijesti i kulturi''

Knjiga Stijepe Obada ''Dalmacija u novijoj hrvatskoj povijesti i kulturi'', predstavlja sukus autorovog rada o dalmatinskoj povijesti tijekom moderne i suvremene povijesti. Autor u dvadeset članaka obrađuje široki dijapazon tema i to preko društvenih, političkih i nacionalno-integracijskih problema do omiljenog rada na lokalnoj povijesti. Kod društvenih tema imamo članke povezane sa školstvom u Dalmaciji, položaju dalmatinskog sela tijekom moderne povijesti, kao i o dalmatinskim čitaonicama. Nalazimo gospodarske teme, pa možemo čitati o gospodarstvu u Tivtu sredinom 19. stoljeća, o gospodarstvu Dalmacije za neoapsolutizma, ili o Dalmaciji na europskim izložbama. Kod lokalne povijesti autor je obradio stanje u Šibeniku, Benkovcu, Tivtu, Stonu i Pagu. Zadnji članak je posvećen Hrvatskom proljeću 1971. godine.
Poštovanom čitatelju i zaljubljeniku u hrvatsku povijest neka ovo djelo bude podsjetnik na njegove pretke koji su u vremenima oskudne egzistencije znali sačuvati svoju, hrvatsku osobnost. Istražujmo našu prošlost, a predstavljeni radovi prof. Obada predstavljat će vam veliku pomoć u tome.

Knjiga Stijepe Obada ''Dalmacija u novijoj hrvatskoj povijesti i kulturi'' može se kupiti u sveučilišnoj knjižari Citadela po cijeni od 150,00 kuna.
Pročitaj više
Objavljena knjiga ''Dalmacija u novijoj hrvatskoj povijesti i kulturi''
Predavanje prof.dr. Nurcan Cetinkaya

Predavanje prof.dr. Nurcan Cetinkaya

Odjel za ekologiju, agronomiju i akvakulturu poziva sve zainteresirane na predavanje gostujuće profesorice iz Turske prof. dr. Nurcan Cetinkaya s Ondokus Mayis University, Faculty of Veterinary Medicine iz Samsuna. Predavanje će biti na engleskom jeziku i preporuča se svim studentima Odjela za ekologiju, agronomiju i akvakulturu, Odjela za zdravstvene studije i Pomorskog odjela. Naziv predavanja je "Food Irradiation for Seafood Safety", što obuhvaća područje sigurnosti hrane ("What is Food Irradioation", "Ensuring Seafood Safety by Irradiation", "Identification of Irradiated Seafoods"). Predavanje će se održati u četvrtak, 25. rujna 2014. u 12 sati u učionici u Domu hrvatske mladeži (3. kat).
Pročitaj više
Predavanje prof.dr. Nurcan Cetinkaya
12345