Obrane sinopsisa disertacija

Obrane sinopsisa disertacija

U srijedu 13. siječnja 2016. godine u Rektoratu Sveučilišta u Zadru (M. Pavlinovića 1, II. kat, dvorana 2.3), s početkom u 10.00 sati, Marijana MIKULANDRA, prof., javno brani sinopsis disertacije pod naslovom Društvena i politička zbivanja u Šibeniku u razdoblju od 1944. do 1946. godine pred stručnim povjerenstvom u sastavu: izv. prof. dr. sc. Ante Bralić, doc. dr. sc. Zlatko Begonja i doc. dr. sc. Tado Oršolić, viši znan. sur.
U srijedu 13. siječnja 2016. godine u Rektoratu Sveučilišta u Zadru (M. Pavlinovića 1, II. kat, dvorana 2.3), s početkom u 14.00 sati, Veronika GAMULIN, prof., javno brani sinopsis disertacije pod naslovom Utjecaji transformacije otočne ekonomije na život stanovnika Vrboske pred stručnim povjerenstvom u sastavu: dr. sc. Ana Perinić Lewis, znan. sur., dr. sc. Olga Orlić, znan. sur., i izv. prof. dr. sc. Senka Božić-Vrbančić.
Pročitaj više
Obrane sinopsisa disertacija
Seminar za turističke vodiče i voditelje poslovnice

Seminar za turističke vodiče i voditelje poslovnice

Sveučilište u Zadru organizira zakonom propisane seminare i ispite za:
- TURISTIČKE VODIČE za Zadarsku i Ličko-senjsku županiju
- VODITELJE POSLOVNICE
Prijave su od 5. do 13. siječnja 2016. u vremenu 9.00 – 12.00 i 13.00 – 15.00 sati (zgrada DHM-a, Poluotok, 1. kat, Ruđera Boškovića 5/I). Prijava se može poslati i poštom na adresu: Sveučilište u Zadru, R. Boškovića 5/I (s naznakom: prijava za seminar za turističke vodiče/voditelje poslovnice). Sve informacije na e-mail: mmirkovi@unizd.hr ili tel. 023 200 620.
Uz prijavu priložiti preslik domovnice i preslik diplome ili svjedodžbe o završnom ispitu – SSS IV. stupnja (original dokumenti na uvid). Za voditelja poslovnice dostaviti i potvrdu o aktivnom znanju jednoga svjetskog jezika i poznavanju još jednog.
Seminari će se održati ako se prijavi dovoljno pristupnika.
Cijena seminara za voditelje poslovnice iznosi 6.000,00 kn, a za turističke vodiče 7.000,00 kn i plaća se u tri rate (veljača, lipanj, rujan). Ukoliko kandidat prijavi tečaj za obje županije cijena je 10.000,00 kn.
Pročitaj više
Seminar za turističke vodiče i voditelje poslovnice
Znanstveno-stručni skup "Održivi razvoj i odgojno-obrazovni sustav Hrvatske"

Znanstveno-stručni skup "Održivi razvoj i odgojno-obrazovni sustav Hrvatske"

Znanstveno-stručni skup Održivi razvoj i odgojno-obrazovni sustav Hrvatske održat će se 12. i 13. svibnja 2016. na Sveučilištu u Zadru i u Dječjem vrtiću Radost u Zadru. Pozivaju se odgojitelji, učitelji i nastavnici zaposleni u odgojno-obrazovnome sustavu, kao i sveučilišni profesori i poslijediplomski studenti na aktivno sudjelovanje na skupu.
Više o skupu i načinu sudjelovanja možete pročitati ovdje.
Pročitaj više
Znanstveno-stručni skup "Održivi razvoj i odgojno-obrazovni sustav Hrvatske"
Odbojkašice osvojile turnir u Dubrovniku

Odbojkašice osvojile turnir u Dubrovniku

Veliki uspjeh ostvarile su odbojkašice Sveučilišta u Zadru osvajanjem prvog mjesta na 19. međunarodnom studentskom košarkaškom i odbojkaškom turniru „Memorijal Vedrana Jelavića“, održanom u Dubrovniku od 17. do 20. prosinca 2015. u organizaciji Sveučilišta u Dubrovniku te Hrvatskoga akademskog sportskog saveza.
Ženska odbojkaška ekipa u sastavu Andrea Andrić, Ivana Batur, Andrea Bete, Josipa Blažinović, Martina Juričević, Lorana Marić, Tea Mazić, Ivana Popović, Adriana Šarunić, Matea Trifunović i Antonela Vukić u finalnoj je utakmici pobijedila ekipu Sveučilišta u Dubrovniku od koje je bila bolja i na početku turnira. Na putu do odličja naše su odbojkašice izvrsnom igrom ostvarile četiri uzastopne pobjede sa samo jednim izgubljenim setom.
Jedan od najstarijih studentskih turnira u Hrvatskoj, posvećen doc. dr. sc. Vedranu Jelaviću (1961. – 2007.), istaknutom nastavniku i znanstveniku dubrovačkog sveučilišta, ove godine okupio je šest ženskih odbojkaških i devet muških košarkaških ekipa. Zadarsko sveučilište je, osim odbojkašica, predstavljala i muška košarkaška ekipa (Stipe Atelj, Tomislav Bilić, Tomislav Glavan, Ivan Kaštropil, Ante Lacić, Filip Ladiš, Josip Mihoč, Roko Sven Surać, Branko Turopoljac, Ivan Veršić, Kristijan Valižić) koja je u jakoj međunarodnoj konkurenciji osvojila četvrto mjesto. Osim Sveučilišta u Zadru, na turniru su sudjelovali predstavnici Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišta u Dubrovniku, Sveučilišta Sjever iz Varaždina, Interuniverzitetskog centra Dubrovnik, Sveučilišta u Mariboru, Sveučilišta Bogazici iz Istanbula, Sveučilišta „Hasan Pristina“ iz Prištine, Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji, Veleučilišta u Rijeci i Veleučilišta u Karlovcu.
Uz natjecanja i ugodno sportsko druženje zadarski su studenti i studentice pod vodstvom prorektorice za studije i studente izv. prof. dr. sc. Nedjeljke Balić-Nižić posjetili staru gradsku jezgru i najznačajnije znamenitosti te se upoznali s bogatim kulturno-povijesnim naslijeđem grada pod Srđem.

Fotogalerija
Pročitaj više
Odbojkašice osvojile turnir u Dubrovniku
Održana redovita skupština Alumni kluba Sveučilišta

Održana redovita skupština Alumni kluba Sveučilišta

Dana 15. prosinca 2015. godine u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru održana je redovita Skupština Alumni kluba Sveučilišta u Zadru.
Nakon pozdravnoga govora predsjednice Alumni kluba mr. sc. Anite Gržan Martinović na Skupštini je u skladu s usvojenim dnevnim redom podneseno izvješće o aktivnostima u 2015. godini (s osvrtom na razdoblje od lipnja 2014. i osnutka Alumni kluba) te su izneseni prijedlozi aktivnosti u 2016. godini.
Članovi su u nastavku iznosili ideje i prijedloge kako povezati razne aktivnosti sveučilišnih odjela s Alumni klubom te kako privući nove članove, na temelju čega su zaključno utvrđene ciljane aktivnosti za sljedeću godinu.
Nakon Skupštine održan je prigodni program, uz vrlo zanimljivu prezentaciju doc. dr. sc. Irene Radić Rossi Podmorski arheološki projekti na Sveučilištu u Zadru te nastup studentske vokalne skupine A.K.A. Crescendo.
Predsjednica Alumni kluba mr. sc. Anita Gržan Martinović na kraju je zahvalila svima nazočnima na sudjelovanju u radu Skupštine, uz čestitke za nadolazeće blagdane.
Fotogalerija
Pročitaj više
Održana redovita skupština Alumni kluba Sveučilišta
First345346347348350352353354Last