Znanstveni skupovi u 2008. godini


SVIBANJ

 • U razdoblju od 8. do 10. svibnja 2008., Odjel za sociologiju Sveučilišta u Zadru domaćin je i organizator međunarodne konferencije "Sociology and Interdisciplinarity: Central and South East European Perspectives". 
   
  Konferencija se organizira pod pokroviteljstvom International Sociological Association i Hrvatskog sociološkog društva. Program i druge obavijesti o skupu možete pronaći ovdje: 
  http://www.unizd.hr/conference2008
  http://www.hsd.hr/conf2008/index.html 

 • Dani psihologije u Zadru, tradicionalni međunarodni znanstveno-stručni skup, šesnaesti po redu, održat će se 29.-31. svibnja 2008. godine na Sveučilištu u Zadru. Podrobnije informacije možete naći na stranicama www.unizd.hr/danipsih.

 • Odjel za izobrazbu učitelja i odgojitelja organizira međunarodni znanstveno - stručni skup "PERSPEKTIVE CJELOŽIVOTNOG OBRAZOVANJA UČITELJA I ODGOJITELJA"  koji će se održati 30. i 31. svibnja 2008. Suorganizator Odsjek za kroatistiku i slavistiku Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Pečuhu. Obavijest hr. / Obavijest engl. / Prijava hr. / Prijava engl.


LIPANJ

 • U organizaciji Sveučilišta u Zadru, Razreda za prirodne znanosti HAZU, Matice hrvatske Zadar i Hrvatskog geografskog društva Zadar od petka 20. lipnja do nedjelje 22. lipnja 2008. održava se znanstveni skup: „Otok Rava“. Skup započinje svečanim otvaranjem u petak 20. lipnja 2008. u 9:oo sati u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru. Nastavlja se odmah zatim predavanjima i prezentacijama kroz cijeli petak i subotu, da bi završio organiziranim posjetom na otok Ravu u nedjelju 22. lipnja 2008. u sklopu kojeg je organiziran zanimljiv kulturni program.

RUJAN

 • Od 4. do 6. rujna 2008. godine na Sveučilištu u Zadru održava se međunarodni znanstveni skup pod nazivom DECOS (DEscribing COmplex Systems).
  Opširnije

 • Na Sveučilištu u Zadru, od 22. do 24.  rujna 2008. god., održati će se prva međunarodna konferencija o mogućnostima primjene daljinskih istraživanja u upravljanju katastrofama i načinima hitnog djelovanja u slučaju katastrofa na području mediterana  (First International Conference on Remote Sensing Techniques in „Disaster Management and Emergency Response in the Mediteranean Region“). Opširnije

 • Od 26.-28. rujna,  Odjel za etnologiju i kulturnu antropologiju Sveučilišta u Zadru organizira skup «Pag u praskozorje hrvatskoga kršćanstva». Skup će se održavati u Zadru i u Pagu, a započinje dana 26.09.2008. god. u 16.00 sati u Svečanoj dvorani Sveučilišta, kada će biti upriličeno svečano otvorenje. Opširnije / Program

 • U četvrtak 25. rujna, Odjel za talijanski jezik i književnost organizira Znanstveni skup «Književnost, umjetnost i kultura između dviju obala Jadrana - Letteratura, arte, cultura tra le due sponde dell'Adriatico» u sklopu znanstveno-nastavne suradnje između Sveučilišta u Zadru i Sveučilišta u Padovi (Odjel za talijanistiku), pod pokroviteljstvom Grada Zadra. Program / Opširnije

 • U utorak, 30. 9. 2008. u 12 h, u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru, Studentski zbor organizira Okrugli stol povodom projekta "Volontiram", u suradnji sa Odjelom za pedagogiju i Studentskim savjetovalištem Sveučilišta u Zadru, te Domom za odrasle osobe Sveti Frane, Zadar. Opširnije

STUDENI

 • U povodu obilježavanja 30. obljetnice, Odjel za psihologiju organizira dvodnevni međunarodni skup pod nazivom Quo vadis psychologia? Program

 • Odjel za njemački jezik i književnost Sveučilišta u Zadru organizira godišnju konferenciju Udruženja germanista jugoistočne Europe (SOEGV) koja će se održati u Zadru od 13. do 15. studenog 2008. godine.  SOEGV-Info hrvatski / SOEGV-Info Nr.5 / SOEGV-Programm (3) / Teilnehmerliste (3)

 • Znanstveni skup u povodu 650. obljetnice Zadarskoga mira "Zadarski mir - ishodište jedne epohe" održat će se u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru od 20. do 22. studenoga 2008.
  Program / Pozivnica