Tjedan dobrodošlice za međunarodne studente

Tjedan dobrodošlice za međunarodne studente

Udruga Erasmus Student Network Zadar (ESN Zadar) u suradnji s Uredom za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zadru u razdoblju od 26. veljače do 4. ožujka organizira tjedan dobrodošlice za gotovo 80 međunarodnih studenta koji će se u sklopu programa Erasmus+, CEEPUS ili drugih programa razmjene nalaziti u Zadru tijekom akademskoga semestra.

Tjedan dobrodošlice uključivat će mnoge društvene i zabavne događaje. Započinje danom dobrodošlice u Rektoratu, gdje će se studenti imati priliku upoznati s Uredom za međunarodnu suradnju, a nastavlja se u Studentskome klubu "Božo Lerotić", gdje će studente ESN Zadar i Studentski zbor počastiti čajem i kavom i upoznati ih s aktivnostima koje će održavati tijekom semestra.

"Cilj je tjedna dobrodošlice pomoću različitih kulturnih i društvenih događaja pomoći međunarodnim studentima u upoznavanju grada te im olakšati prve dane boravka u novoj sredini." Josipa Friščić, predsjednica Udruge Erasmus Student Network Zadar

Aktivnosti koje će se održati u tom tjednu uključuju Erasmus kviz s Udrugom CINAZ, Internacionalnu večeru, turu gradom i Hrvatsku večer, gdje će međunarodni studenti imati priliku upoznati kulturu i tradiciju naše zemlje.

ESN Zadar volonterska je udruga koja pomaže studentima na studentskoj razmjeni u Zadru te studentima Sveučilišta u Zadru koji odlaze na razmjenu i sastavni je dio Erasmus Student Networka Hrvatska. Na međunarodnoj razini ESN postoji u 40 zemalja u Europi te predstavlja jednu od najvećih europskih studentskih organizacija podržanih od strane Europske unije.

Udruga organizira brojne kulturne, edukacijske, sportske i zabavne aktivnosti kako bi stranim studentima boravak učinila što ugodnijim. Svakom od njih osigurava jednoga mentora, osobu koja će mu stajati na raspolaganju tijekom boravka u Zadru. Osim toga, pruža pomoć i studentima koji iz Zadra odlaze na razmjenu – nudi im osnove informacije o programu Erasmus+, povezuje nove i stare odlazne studente, promovira razmjenu studenata na fakultetima te sudjeluje u projektima za poboljšanje kvalitete programa.