Sveučilište u Zadru nizom aktivnosti sudjeluje u obilježavanju Dana grada Zadra

U srijedu 22. studenog u Multimedijalnoj dvorani Novog kampusa, u organizaciji Zajednice tehničke kulture Zadarske županije, Hrvatskog geografskog društva – Zadar i Odjela za geografiju održat će se predavanje i projekcija dokumentarnog filma Planinarskog kluba „Sveti Bernard“, Zadar: „Druga strana Velebita“. Predavači su Šime Jukić i Neven Zrilić, a događaj je zakazan za 18 sati.

U četvrtak 23. studenog od 14 sati Odjel za germanistiku priredit će šetnju gradom „Ulicama našega grada“, za studente prve godine prijediplomskog studija kako bi bolje upoznali grad u kojem studiraju. Poziv je otvoren i za studente s viših godina studija, a polazak je s Obale kralja Petra Krešimira IV 2.

Odjel za ekologiju, agronomiju i akvakulturu istog dana u 18 sati u zgradi SEP (bivša Tehnička) u suradnji s Udrugom senzornih analitičara maslinovog ulja Olea Zadar organizira predavanje i radionicu “Maslinina muha i mane koje izaziva u maslinovom ulju”.

U isto vrijeme u Austrijskoj knjižnici dr. Alois Mock održat će se kviz o Zadru na njemačkom jeziku.

U ponedjeljak 27. studenog od 10 sati u Gradskoj knjižnici Zadar, Ogranak "Aleksandar Stipčević" – Arbanasi, Odjel za klasičnu filologiju organizira edukativnu radionicu za djecu nižih razreda osnovnih škola „Postani rimski car na jedan dan“.

U poslijepodnevnim satima Odjel za pedagogiju u zgradi SEP priređuje okrugli stol “Pomoćnici u nastavi - Izazovi i perspektive”. Očekivano trajanje je od 17 do 19 sati.