Studenti Sveučilišta u Zadru na 8. Međunarodnom kongresu povijesnih gradova

Studenti Sveučilišta u Zadru na 8. Međunarodnom kongresu povijesnih gradova

Studenti Odjela za povijest umjetnosti i Odjela za arheologiju Sveučilišta u Zadru sudjelovali su na 8. Međunarodnom kongresu povijesnih gradova i osvojili zlatnu i srebrnu plaketu!

U organizaciji Turističke zajednice grada Solina, Hotela President Solin i Grada Solina, od 29.3. do 1.4.2022. godine u Hotelu President Solin održan je 8. Međunarodni kongres povijesnih gradova, na temu zaštite i interpretacije povijesnih atrakcija i lokaliteta u povijesnim gradovima diljem Hrvatske kroz “benchmarking” s gradovima iz inozemstva.

U kategoriji za najbolji stručni rad studenta i mentora u domeni valorizacije kulturne baštine, dobitnica zlatne plakete i novčane nagrade u iznosu od 5.000,00 kn je studentica Dora Štublin s Odjela za povijest umjetnosti s temom predavanja „Kultura smrti – novi život u turizmu“, pod mentorstvom izv. prof. dr. sc. Željka Miletića i doc. dr. sc. Silvije Bekavac. Dobitnici srebrne plakete i novčane nagrade od 3.000,00 kn su studenti Antonela Čelan s Odjela za povijest umjetnosti i Ilija Žamić s Odjela za arheologiju, s temom predavanja „Antička ambalaža u turističkom izlogu“, također pod mentorstvom izv. prof. dr. sc. Željka Miletića i doc. dr. sc. Silvije Bekavac.