Sportske igre studenata Alijanse Europskog sveučilišta za pametno i održivo upravljanje urbanim obalnim prostorima EU-CONEXUS

Sveučilište u Zadru i ove je godine domaćin završnih sportskih igara studenata Alijanse Europskog sveučilišta za pametno i održivo upravljanje urbanim obalnim prostorima EU-CONEXUS. Sportska natjecanja su prilika za dodatno osnaživanje suradnje među studentima alijanse kao i razvijanje zajedničkog timskog duha.

Tako se 5. i 6. svibnja po drugi put od osnivanja alijanse šest europskih sveučilišta EU-CONEXUS okupljaju studentske ekipe koje se nadmeću u kombinaciji tradicionalnih sportskih disciplina na našem području; graničara, bacanja potkove, potezanja konopa, orijentacijskog trčanja i boćanja.

Prvi sudionici očekuju se u Zadru u srijedu, 4. svibnja dok je odlazak iz Zadra planiran u subotu, 7. svibnja. Do tada je planiran niz maštovitih sportskih  natjecanja, sastanak EU – CONEXUS studentskog odbora ali i obilazak Zadra, kao i glazbeni kviz te brojni drugi sportsko zabavni sadržaji koji bi trebali pružiti dobrodošlicu u Zadar, na Sveučilište u Zadru, ali i Zaton u kojem će se odvijati sportska natjecanja.