SEP susreće Tehničku: predstavljanje sveučilišnih prostora učenicima i profesorima Tehničke škole

Odjel za etnologiju i antropologiju s radošću poziva sve zainteresirane na događanje pod nazivom „SEP susreće Tehničku: predstavljanje sveučilišnih prostora učenicima i profesorima Tehničke škole“, koje će se održati u srijedu, 20. prosinca 2023. godine.

Od preseljenja u novu sveučilišnu zgradu SEP-a primijetili smo značajan interes građana kada je riječ o novoj funkciji i izgledu novoobnovljene, nekadašnje Tehničke škole. Ovaj interes vidljiv je u učestalim posjetima zgradi, od kojih su najvećim dijelom, uz zainteresirane građane, upravo nekadašnji učenici i nastavno osoblje Tehničke škole. S obzirom na narav sveučilišnih prostora, njihovi posjeti zgradi većinom su ograničeni na ulazak u dvorište te razgledanje dvorišnih pročelja. S ciljevima uspostavljanja veza s lokalnom zajednicom i oplemenjivanja našeg SEP-a sjećanjima bivših učenika i zaposlenika stare Tehničke škole, želja nam je organizirati događanje tijekom kojeg bismo se upoznali i predstavili rad odjela.

Posjetitelji će se moći upoznati s novim sveučilišnim prostorima, obići hodnike i zaviriti u pojedine dvorane i specijalizirane prostorije te obnoviti svoja sjećanja na ono „najljepše doba“, kako ga se opisivalo u posvetama u spomenarima. Ovom prigodom predstavit će se i ideje za daljnje uključivanje zainteresiranih bivših i sadašnjih učenika i zaposlenika u istraživanje i pričanje o povijesti Tehničke škole.

Događanje se organizira u dva termina, i to:

  • „jutarnja smjena“ – u srijedu, 20. prosinca, od 10:15 do 11h
  • „popodnevna smjena“ – u srijedu, 20. prosinca, od 17:15h do 18h

S obzirom na kapacitete dvorana i održavanja kućnog reda, u svakoj grupi može sudjelovati maksimalno 15 do 20 osoba. Za sudjelovanje u događanju potrebno je prethodno se najaviti putem e-maila na adresu etnologija.antropologija@unizd.hr ili putem telefonskog poziva na broj 099-785-5254 za jedan od dva termina. Molimo vas da se najavite najkasnije do 19. prosinca 2023. godine.

Veselimo se vašem dolasku!