Radionica „Um i tijelo: kako iskoristiti skriveni potencijal u nama?“

Radionica „Um i tijelo: kako iskoristiti skriveni potencijal u nama?“

Proljetni ciklus radionica se nastavlja! Radionica pod nazivom „Um i tijelo: kako iskoristiti skriveni potencijal u nama?“ održat će se 20. svibnja u 14:00 sati u hibridnom obliku – uživo u prostoru Code Huba te putem platforme Zoom.

U zdravom tijelu, zdrav je i duh – često čujemo ovu izreku, no prepoznajemo li zaista njenu moć? Temeljno djelovanje sportske psihologije odnosi se na razvoj osobnosti sportaša, mentalno zdravlje i trening osnovnih psiholoških vještina kako bi se razvilo mentalno stanje prikladno za trening i natjecanje. Cilj radionice je upoznati sudionike s teorijskim i praktičnim aspektima psihofiziologije te s mogućnošću primjene aspekata usredotočene samosvijestiu onim bitnim trenutcima kada je izvedba od krucijalne važnosti. Ishodi radionice uključuju podučavanje određenih tehnika disanja koje se mogu koristiti za pripremu uoči stresnih događanja, kao i u svrhu rekuperacije nakon fizičkog i psihičkog napora.

Nadalje, sudionici će biti upoznati s metodološkim pristupima istraživanjima sportske psihologije u psihofiziologiji i s važnošću „theory based” prakse. Uz to, bit će prikazani primjeri iz sportske industrije gdje se koriste psihološki alati u svrhu pripreme pred natjecanja.

Voditelj radionice je M. Sc. Božo Vukojević, sportski psiholog koji se obrazovao na Deutsche Sporthochschule Köln.

Na radionicu je obvezna prijava putem poveznice: https://bit.ly/3KUl2uf

Svima koji odaberu sudjelovanje putem platforme Zoom, poveznica na radionicu će biti poslana na e-mail adresu koju navedu u obrascu za prijavu.

Molimo sve one koji se prijave, a u međuvremenu budu spriječeni sudjelovati na radionici, da nas o tome obavijeste na savjetovaliste@unizd.hr.

Trajanje radionice je 75 minuta. Pozivamo studente, sportaše i sve zainteresirane da nam se pridruže.

Za sudjelovanje na radionici možete dobiti potvrdu o sudjelovanju.

Radujemo se druženju s vama!