Radionica Studentskog savjetovališta „Mala škola prevencije seksualnog nasilja“

Radionica Studentskog savjetovališta „Mala škola prevencije seksualnog nasilja“

Proljetni ciklus radionica ide dalje!

Radionica pod nazivom „Mala škola prevencije seksualnog nasilja“, nastala u suradnji s Centrom za zdravlje mladih i portalom Nepopularna psihologija,  održat će se 2. lipnja u 14:00 sati u prostoru Code Huba.

Znate li da 1 od 5 žena i 1 od 71 muškaraca doživi silovanje tijekom života? Brojke su u realnosti nešto “tamnije”, naime na jedno prijavljeno zlostavljanje obično bude oko 15-20 neprijavljenih. Postoji nekolicina razloga zbog kojih osobe ne prijave proživljeno seksualno nasilje i posljedice nose u sjeni društvene stigme i straha od osude. Cilj ove radionice je identificirati moguće posljedice seksualnog zlostavljanja te informirati i senzibilizirati širu javnost o postupanju i traženju pomoći u slučajevima sumnje na seksualno nasilje.

Voditelji radionice su doc. dr. sc. Arta Dodaj i  Krešimir Prijatelj, mag. psych. s Odjela za psihologiju te Ella Selak Bagarić, mag. psych. klinička psihologinja.

Na radionicu je obvezna prijava putem poveznice: https://bit.ly/3wL4Y9b

Molimo sve one koji se prijave, a u međuvremenu budu spriječeni sudjelovati na radionici, da nas o tome obavijeste na savjetovaliste@unizd.hr.

Trajanje radionice je 45 minuta. Pozivamo studente, stručnjake i sve zainteresirane da nam se pridruže.

Za sudjelovanje na radionici možete dobiti potvrdu o sudjelovanju.

Radujemo se druženju s vama!

Studentsko savjetovalište