Radionica Studentskog savjetovališta „Kako rasturiti na intervjuu za posao?“

Radionica Studentskog savjetovališta „Kako rasturiti na intervjuu za posao?“

Proljetni ciklus radionica ide dalje, a iduća radionica pod nazivom „Kako rasturiti na intervjuu za posao?“ održat će se 12. travnja u 15:00 h u prostoru Code Huba.

Cilj radionice je upoznati studente s različitim strategijama koje se mogu koristiti na intervjuu za posao, a koje nisu lako dostupne široj publici.

Kratak sadržaj radionice:

  1. Priprema za intervju

a) Dobri odgovori na često postavljana pitanja

b) Pitanja koja se postavljaju potencijalnim poslodavcima

c) SWOT analiza

  1. Stvaranje dojma

a) Verbalne taktike

b) Neverbalne taktike

Studenti će biti upoznati s pripremnim radnjama na koje bi trebali obratiti pozornost prije odlaska na sami intervju, pa će tako biti prikazani dobri odgovori na često postavljana pitanja, kao i pitanja koja bi bilo poželjno postavljati potencijalnim poslodavcima tijekom samog razgovora za posao. Osim navedenog, studenti će naučiti kako predstaviti vlastite prednosti, kompetencije, slabosti i mane na drugačiji način od onog uvriježenoga. Studenti će naučiti kako ostaviti dobar dojam na intervjuera, točnije, naučit će koje su to verbalne taktike koje pospješuju sviđanje kod drugih, kao i kojim se neverbalnim taktikama, gestama i ponašanjima mogu služiti prilikom samog razgovora, a koje povećavaju izglede da će biti zaposleni.

Voditeljice radionice su studentice psihologije Martina Tomić, Judita Burilo i Ivana Demo, pod mentorstvom prof. dr. sc. Ljiljane Gregov s Odjela za psihologiju.

Na radionicu je obvezna prijava putem poveznice: https://bit.ly/3KrZMwR

Broj prijava je ograničen, stoga molimo sve koji se prijave, a u međuvremenu budu spriječeni sudjelovati na radionici, da nas o tome obavijeste na savjetovaliste@unizd.hr.

Za sudjelovanje na radionici možete dobiti potvrdu o sudjelovanju.

Radujemo se druženju s vama!

Studentsko savjetovalište