Proljetno izdanje Dana etnologije i antropologije

Proljetno izdanje Dana etnologije i antropologije

S ciljem promocije etnologije i antropologije i obogaćivanja sveučilišnih prostora zgrade SEP-a izvannastavnim, stručnim i popularnim sadržajima, Odjel za etnologiju i antropologiju poziva Vas na ovogodišnji program proljetnog izdanja Dana etnologije i antropologije, koji se sastoji od radionica namijenjenih studentima te moderiranih rasprava i predavanja za širu zainteresiranu publiku.

Studenti Karolina Štefok i Orsat Mojaš u četvrtak 11.4. vodit će moderirani razgovor „Intermjau: Promišljanja o antropologiji životinja“ povodom objave zbornika Mačkozbornik: Od Bastet do Catwoman, urednica Suzane Marjanić i Rosane Ratković. Tom prigodom, u razgovoru će sudjelovati Suzana Marjanić, urednica, te autori Tomislav Oroz i Karmen Turčinov. Razgovor će se održati u Studentskom klubu u zgradi SEP-a s početkom u 18h.

Dane etnologije i antropologije zatvaramo predavanjem Danijele Đukić, direktorice JU Muzeja i galerije iz Tivta (Crna Gora), naslovljeno „Nematerijalno kulturno nasljeđe i održivost“, u petak 12.4., s početkom u 9h u dvorani 001 u zgradi SEP-a.