Predavanje ''Tourism - full of opportunities''

Predavanje ''Tourism - full of opportunities''

U organizaciji studenata  1. godine diplomskog studija Poduzetništvo u kulturi i turizmu Odjela za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru u četvrtak, 23. travnja u Svečanoj dvorani započeo je studentski projekt Kontra krize.  Ideja ovog projekta je ugostiti uspješne poslovne ljude (s naglaskom na poduzetnike) koji bi studentima i ostaloj zainteresiranoj javnosti iznijeli svoju priču o uspjehu. Cilj ovog projekta je motivirati mlade ljude i pobuditi u njima poduzetnički duh pozitivnim primjerima u njihovoj okolini te im pokazati kako nije nemoguće ostvariti poslovni uspjeh u Hrvatskoj.

Na prvom predavanju - okruglom stolu pod naslovom Tourism – full of opportunities  gosti predavači koji su sudjelovali bili su Đurđica Šimičić (direktorica TZ Mali Lošinj), Mihaela Kadija (direktorica Ureda TZ Zadarske županije), Vanja Čvrljak (direktor TZ Grada Benkovca) i Andrija Polić (vlasnik i direktor Stella Mediterranea d.o.o.).

Đurđica Šimičić, direktorica TZ Mali Lošinj predstavila je projekt Miomirisi i okusi Lošinja.  Projekt je pokrenut 2005. godine u suradnji s gradom Malim Lošinjem i Miomirisnim otočnim vrtom, s ciljem prezentiranja Lošinja kao otoka vitalnosti i zdravlja. Cilj projekta Miomirisi i okusi Lošinja  jest razvoj destinacije i pozicioniranje Lošinja kao Centra za aromaterapiju i to kroz razvoj brojnih programa, projekata i cjelogodišnjih doživljaja na temu zdravlja i bioraznolikosti. Đurđica Šimičić je kazala kako svaka destinacija mora imati viziju – inspirativan prikaz idealne budućnosti.

Stella Croatica zaštitni znak tvrtke  Stella Mediterranea u vlasništvu Andrije Polića već dugi niz godina slovi za priznatog proizvođača tradicionalnih dalmatinskih delikatesa. Obitelj Polić priču je započela 2002. godine na otoku Mljetu naslanjajući se na dugogodišnju obiteljsku tradiciju poljoprivredne proizvodnje. Njihova želja je bila starim proizvodima dati novo lice pa su stoga odlučili prikupiti  stare recepte za pripremu lokalnih delicija, koristeći plodove iz svog uzgoja te su u razvoj najfinijih dalmatinskih delikatesa, razvoj Stelle Croatice koja je 2012. godine proglašena najboljim hrvatskim izvoznikom.

O turističkom razvoju Grada Benkovca pričao je direktor TZ Grada Benkovca Vanja Čvrljak koji je otkrio tajnu uspjeha ljetnih benkovačkih manifestacija koje privlače što domaće stanovništvo, što turiste. Upravo njima htjeli su ponuditi nešto novo i drukčije zbog čega će se poželjeti vratiti. Riječ je o manifestacijama na kojima se predstavljaju tradicionalna jela i običaji, već pomalo zaboravljeni u ravnokotarskom kraju. 

Nova direktorica Ureda TZ Zadarske županije Mihaela Kadija govorila je o važnosti niskotarifnih letova i zračnoj povezanosti sa svijetom za Zadarsku županiju.

U vremenskom razdoblju od 23. travnja do 3. lipnja održat će se pet predavanja u večernjim satima, svaki ili svaki drugi tjedan, ovisno o mogućnostima usklađivanja gostujućih predavača. Na svakom predavanju sudjelovat će više predavača koji djeluju u sličnim područjima (npr. poduzetnici u turizmu, poduzetnici u ICT-u itd.). Predavanja će biti organizirana u obliku okruglog stola kako bi se omogućilo interaktivno sudjelovanje publike.

Fotogalerija