Dani germanistike 2019.

Dani germanistike 2019.

U tjednu od 6. do 10. svibnja održavaju se treći Dani germanistike u organizaciji Odjela za germanistiku Sveučilišta u Zadru.

Program se održava na njemačkom jeziku i započinje u ponedjeljak 6. svibnja promocijom 11. generacije prvostupnika Odjela za germanistiku, a nastavlja se druženjem nastavnika i studenata u Studentskom klubu "Božo Lerotić".

U utorak 7. svibnja u slastičarnici „Coffee & Cake“ održava se kreativna radionica učenja njemačkog jezika uz Instagram i kavu. Na radionicu treba donijeti laptop.

U srijedu 8. svibnja program započinje u jutarnjim satima „Književnim doručkom“ na kojemu će studenti/ice predstaviti djela suvremenih austrijskih autora, a nastavlja se u popodnevnim satima kao i u četvrtak 9. svibnja predavanjima i radionicama četvero gostujućih profesora s njemačkog sveučilišta Duisburg-Essen.

Dani germanistike 2019. završavaju u petak 10. svibnja izletom studenata i nastavnika u Zaton i Nin i posjetom tamošnjim znamenitostima.

Dodatne informacije o pojedinim zbivanjima bit će objavljene na mrežnoj stranici i na Facebook stranicama Odjela, a mogu se dobiti i od nastavnika koji organiziraju pojedine programe.