Održan Otvoreni dan Sveučilišta

Održan Otvoreni dan Sveučilišta

Dana 15. prosinca 2015. godine na II. katu sveučilišne zgrade na Rivi (Obala kralja Krešimira IV br. 2) u vremenu od 10.00 do 16.00 sati održan je Otvoreni dan Sveučilišta u Zadru, manifestacija kojom se javnosti predstavljaju sveučilišni odjeli i centri kako bi se učenici završnih razreda srednjih škola, studenti i svi zainteresirani informirali o studijskim programima, uvjetima upisa, načinu studiranja, studentskom životu i brojnim drugim pojedinostima koje su mladim ljudima važne prilikom odluke o upisu na fakultet.
Poseban program predstavljanja sveučilišnih odjela, studentske mobilnosti, studentskog sporta, aktivnosti Studentskog zbora i studentskog volontiranja započeo je u 10.00 sati u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru pozdravnim govorom prorektorice za studije i studente izv. prof. dr. sc. Nedjeljke Balić-Nižić, nakon čega je nastupila studentska klapa Študija.
Prorektorica izv. prof. dr. sc. Nedjeljka Balić-Nižić u uvodnom je govoru zaželjela dobrodošlicu svim posjetiteljima, ukratko predstavila Sveučilište u Zadru i izrazila nadu da će brojni studijski programi iz područja humanističkih, prirodnih, tehničkih, biotehničkih i biomedicinskih znanosti koji se izvode na našem sveučilištu svojom atraktivnošću i kvalitetom privući buduće studente i pridonijeti povećanju broja upisanih u sljedećoj akademskoj godini.
Zatim su kratke prezentacije studijskih programa, studentskih projekata i drugih nastavnih i stručnih aktivnosti održali su predstavnici Odjela za anglistiku, Odjela za ekonomiju, Odjela za informacijske znanosti i Odjela za psihologiju.
U programu su, uz znanstveno-nastavne, bile zastupljene i izvannastavne studentske aktivnosti. Centar za tjelovježbu i studentski sport predstavio je uspjehe na domaćim i međunarodnim košarkaškim natjecanjima; istaknut je i sve veći interes studenata za malonogometnu ligu. Predstavljene su zatim aktivnosti Studentskog savjetovališta i Studentskog zbora te volontiranje na Sveučilištu.
Na kraju programa Otvorenog dana Sveučilišta u Zadru zanimljivu prezentaciju održali su strani studenti koji u sklopu međunarodnog programa razmjene i mobilnosti studenata dio svog školovanja provode na Sveučilištu u Zadru.
Među posebnim posjetiteljima ovogodišnjega Otvorenog dana našli su se učenici osnovne škole Petra Preradovića koji su pozorno slušali izlaganja, ali i aktivno sudjelovali i postavljali pitanja predstavnicima Odjela za psihologiju.
Uz program koji se odvijao u Svečanoj dvorani, u okviru Otvorenog dana posjetitelji su imali priliku pogledati informativno-promotivne materijale svih odjela Sveučilišta u Zadru i u razgovoru s njihovim predstavnicima i studentima dobiti potrebne informacije o upisu, studijskim programima i uvjetima studiranja.
Pročitaj više
Održan Otvoreni dan Sveučilišta
Natječaj za upis na poslijediplomski sveučilišni studij 'Društvo znanja i prijenos informacija'

Natječaj za upis na poslijediplomski sveučilišni studij 'Društvo znanja i prijenos informacija'

Raspisan je Natječaj upis 8 studenata na poslijediplomski sveučilišni studij Društvo znanja i prijenos informacija za stjecanje akademskog stupnja doktor/doktorica znanosti, interdisciplinarna područja znanosti, polje informacijskih i komunikacijskih znanosti u akademskoj godini 2015./2016.
Pročitaj više
Natječaj za upis na poslijediplomski sveučilišni studij 'Društvo znanja i prijenos informacija'
Obrana sinopsisa disertacije

Obrana sinopsisa disertacije

U petak 18. prosinca 2015. godine u Rektoratu Sveučilišta u Zadru (M. Pavlinovića 1, II. kat, dvorana 2.3), s početkom u 12.00 sati, Anja IVEKOVIĆ MARTINIS, dipl. knjiž. komp. i antrop., javno brani sinopsis disertacije pod naslovom Interkulturni dijalog u svakodnevnom životu Pule 1867.-1914. pred stručnim povjerenstvom u sastavu: dr. sc. Olga Orlić, znan. sur., izv. prof. dr. sc. Senka Božić-Vrbančić i izv. prof. dr. sc. Mislava Bertoša.
Pročitaj više
Obrana sinopsisa disertacije
Alumni klub Sveučilišta u Zadru – Skupština i prigodni program

Alumni klub Sveučilišta u Zadru – Skupština i prigodni program

Alumni klub Sveučilišta u Zadru organizira redovitu Skupštinu i prigodni program koji će se održati u utorak, 15. prosinca 2015. u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru, zgrada na Rivi, Obala kralja Petra Krešimira IV. br. 2. s početkom u 18.00 sati. Nakon Skupštine na kojoj će se podnijeti izvješće o aktivnostima Alumni kluba u 2015., predložiti prijedlog aktivnosti u 2016. godini te pružiti mogućnost upisa novih članova, održat će se prigodni program u sklopu kojega će doc .dr. sc. Irena Radić-Rossi predstaviti podmorske arheološke projekte na Sveučilištu u Zadru. U uvodnom i završnom dijelu programa nastupit će vokalni sastav AKA Crescendo.
Pozivamo članove i sve one koji bi se željeli priključiti Alumni klubu i svojom suradnjom doprinijeti očuvanju tradicije Sveučilišta u Zadru i promicanju ugleda Sveučilišta u Zadru da svojom nazočnošću uveličaju ovaj događaj.

Radujemo se Vašem dolasku!


Molimo da potvrdite svoj dolazak na e-mail pkalmeta@unizd.hr, najkasnije do 11. prosinca.


Poziv na Skupštinu i prigodni program
Pročitaj više
Alumni klub Sveučilišta u Zadru – Skupština i prigodni program
First350351352353355357358359Last