OPERAS konferencija 2024 “Opening Collaboration for Community-Driven Scholarly Communication”

Od 24. do 26. travnja 2024. godine, Sveučilište u Zadru bit će domaćin međunarodne konferencije "Opening Collaboration for Community-Driven Scholarly Communication". Događaj će se održati u prostorijama Providurove i Kneževe palače. Konferencija je dio projekta OPERAS-PLUS (Horizon Europe Infra-Dev), usmjerenog na razvoj otvorene istraživačke infrastrukture za područje društvenih i humanističkih znanosti u sklopu Europskog istraživačkog prostora.

Više od 140 sudionika, uključujući znanstvenike, izdavače, pružatelje institucionalnih usluga i knjižničare, sudjelovat će u raspravama i predstavljanju rezultata istraživanja i razvoja usluga vezanih uz otvorenu znanstvenu komunikaciju i izdavaštvo. OPERAS konferencija 2024. predstavlja proaktivan odgovor na inicijativu Europskog vijeća za unapređenje transparentnosti i dostupnosti znanstvenih publikacija financiranih iz javnih sredstava.

Detalje o programu i dodatne informacije potražite na službenoj stranici OPERAS-a: https://operas-eu.org/news-and-events/calendar-2/operas-conference-2024/