Objavljena slikovnica Mirisi i okusi geografskih otkrića urednice Jadranke Brkić-Vejmelke

Objavljena slikovnica Mirisi i okusi geografskih otkrića urednice Jadranke Brkić-Vejmelke

Objavljena je slikovnica Mirisi i okusi geografskih otkrića urednice Jadranke Brkić-Vejmelke. 

Ova edukativna slikovnica nastala je unutar aktivnosti popularizacije znanosti suradnjom studenata/ica Odjela za nastavničke znanosti u Gospiću u okviru prirodoslovnih kolegija. Slikovnica predstavlja, za svaki pojedini kontinent, odabrane autohtone vrste voća, povrća i začina koje su postale dio naše svakodnevne prehrane.

Tekstualni dio slikovnice čine opisi pojedinih namirnica koje se povezuju s izvorišnim prostorom (kontinentom), sve u obliku rimovanih zagonetki čime se potiče na razmišljanje djecu rane učeničke dobi. Ilustrativni dio slikovnice sadrži likovne radove (crteži kontinenata te plodova/namirnica) koji nadopunjava tekstualni čineći s njime jedinstvenu cjelinu. Ova edukativna tematska slikovnica može biti pomoć u radu s djecom predškolskog uzrasta i u radu s djecom u nižim razredima osnovne škole.

Slikovnica posjeduje likovno-estetske i odgojno-obrazovne kvalitete. Potiče uočavanje, mišljenje i usmeno izražavanje te razvija maštu što utječe na emocionalni razvoj učenika. Tekstovi uz pojedine ilustracije su kratki i doprinose njihovom razumijevanju. Time se stječu nova znanja, obogaćuje rječnik i razvija sposobnost usmenog izražavanja. Sve to doprinosi razvoju opažanja, pamćenja, kritičkog razmišljanja i logičkoga zaključivanja te motivaciji za samostalno čitanje.

Slikovnicu možete kupiti u sveučilišnoj knjižari Citadela po cijeni od 20€.