Objavljen je Javni poziv za dodjelu stipendija za učenje hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj za akad. god. 2023./2024.

Centar za strane jezike nastavlja s održavanjem tečaja hrvatskog jezika na razinama A1/A2 (zimski i ljetni semestar) i B1 (ljetni semestar) u akademskoj godini 2023./2024. Svi zainteresirani na tečaj se mogu upisati samostalno ili kao stipendisti Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske. 

S ciljem učenja hrvatskog jezika, upoznavanja hrvatske kulture i očuvanja nacionalnog identiteta, promicanja zajedništva i suradnje kao i povratka iseljenih Hrvata i njihovih potomaka, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske objavio je za akademsku godinu 2023./2024. Javni poziv za dodjelu stipendija za učenje hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj. 

Na Javni poziv mogu se prijaviti pripadnici hrvatskoga naroda, njihovi supružnici kao i prijatelji hrvatskoga naroda i Republike Hrvatske koji njeguju hrvatski identitet i promiču hrvatsko kulturno zajedništvo, s navršenih 18 godina života, završenom najmanje srednjom školom te s prebivalištem izvan Republike Hrvatske ili pak s prebivalištem/boravištem u Republici Hrvatskoj ne duljim od tri godine zaključno s danom objave ovog Javnog poziva.

Prijava na Javni poziv se podnosi isključivo u elektroničkom obliku putem e-prijavnog obrasca dostupnog na poveznici OVDJE

Rok za slanje prijava je 19. lipnja 2023.