Obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i Međunarodnog dana ljudskih prava

Obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i Međunarodnog dana ljudskih prava

Studentsko savjetovalište poziva vas da nam se pridružite 8. prosinca 2023. u 14 sati u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru na svečanom obilježavanju Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i Međunarodnog dana ljudskih prava.

Događaj će početi predavanjem doc. dr.sc. Marije Ljubičić mag.med.techn. pod nazivom „Inkluzija- temeljno ljudsko pravo“. Docentica Ljubičić predaje na Odjelu za zdravstvene studije, a od 2022/2023. nositeljica je sveučilišnog kolegija „Vršnjačka potpora studentima s invaliditetom“.

Promicanje inkluzije doprinosi jačanju socijalne dimenzije visokog obrazovanja i poticanju jednakosti u pristupu obrazovanju različitih podzastupljenih skupina među kojima su i osobe s invaliditetom. Poštivanje ljudskih prava i izgradnja uključivog društva čvrsto se isprepliću.

Rukovodeći se već tradicionalno u obilježavanju ovog važnog dana načelom „ništa o nama bez nas“ u nastavku svečanosti riječ dajemo studentima koji pohađaju kolegij VPSSI te ćete imati priliku čuti njihova iskustva.

Dobro nam došli!