Na Sveučilištu u Zadru održan prvi sastanak hrvatskih predstavnika alijansi Europskih sveučilišta

Na Sveučilištu u Zadru održan prvi sastanak hrvatskih predstavnika alijansi Europskih sveučilišta

Na Sveučilištu u Zadru održan je prvi sastanak hrvatskih predstavnika alijansi Europskih sveučilišta.     

Sveučilište u Zadru bilo je domaćin prvog sastanka hrvatskih predstavnika alijansi Europskih sveučilišta. Na sastanku su sudjelovali predstavnici Sveučilišta u Zagrebu (UNIC), Sveučilišta u Dubrovniku (EUNICoast), Sveučilišta u Splitu (SEA-EU), Sveučilišta u Rijeci (YUFE), Sveučilišta u Osijeku (COLOURS) i Veleučilišta PAR (EU4Dual) te domaćin Sveučilište u Zadru (EU-CONEXUS Plus) koje je od 2019. godine član alijanse Europskog sveučilišta za pametno i održivo upravljanje urbanim obalnim prostorima.
Na sastanku su podijeljena dosadašnja iskustva, prezentirana ostvarenja i izazovi kroz koja prolaze hrvatski predstavnici Alijansi europskih sveučilišta te su usuglašeni daljni koraci i konkretni zaključci s kojima će voditelji upoznati nadležno Ministarstvo i Rektorski zbor.
Sveučilište u Zadru predstavljali su prorektorica za studente i studije, prof. dr. sc. Anita Pavić Pintarić, prorektor za znanost i informacijsku infrastrukturu, prof. dr. sc. Zvjezdan Penezić, Irena Kozulić, voditeljica Centra za projekte, znanost i transfer tehnologija, te Voditeljica Ureda EU-CONEXUS-a Kata Barać.