Monografija "Sukošan – na dodiru Kotara i mora" urednika Milorada Pavića i Mirise Katić Piljušić

Monografija "Sukošan – na dodiru Kotara i mora" urednika Milorada Pavića i Mirise Katić Piljušić

U suizdanju Sveučilišta u Zadru, Zavoda za povijesne znanosti HAZU u Zadru, Općine Sukošan i Turističke zajednice Općine Sukošan objavljena je monografija Sukošan – na dodiru Kotara i mora, nastala na temelju inicijative da se polučeni rezultati sa domaćeg znanstvenog skupa u Sukošanu, održanog 14.-15. rujna 2018. u Sukošanu pod istim naslovom, predstave široj javnosti u pisanom obliku.

Monografija je podijeljena u četiri tematska bloka: Prirodoslovlje; Arheologija, povijest i povijest umjetnosti; Kulturna baština; Stanovništvo i gospodarstvo, s ukupno 32 rada na kojima je radio 41 autor.

S obzirom na širok raspon znanstveno istraživačkih tema koje su predmetom proučavanja različitih znanstvenih disciplina iz različitih znanstvenih područja, publikacija je namijenjena profesorima i studentima dotičnih znanstvenih disciplina, kao i svima onima koji se bave izučavanjem lokalne povijesti različitih društveno kulturnih aspekata Sukošana. Djelo će nesumnjivo pobuditi interes šire javnosti, posebice lokalnog stanovništva koje se identificira s prostorom i ljudima o kojima je riječ u radovima, a neki od njih, s obzirom na gospodarske teme svakako će biti u prilici lakše sagledati različite mogućnosti iskorištavanja prirodnih i društveno-gospodarskih resursa naselja Sukošana i njegova okruženja

Publikaciju možete kupiti u sveučilišnoj knjižari Citadela po cijeni od 50€