Gostujuće predavanje u organizaciji Odjela za pedagogiju – dr. John R. Gratto

Izv. prof. dr. sc. John R. Gratto (Clinical Associate Professor of Educational Leadership, Virginia Polytechnic Institute and State University, USA) održat će gostujuće predavanje pod nazivom „Precepts for Living as Global Citizens in the 21st Century“ u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru, 19. svibnja 2022. godine s početkom u 14:00 sati.

Osim studenata pedagogije, predavanju mogu prisustvovati svi zainteresirani studenti/ice i nastavnici/ice Sveučilišta u Zadru.

Dr. John R. Gratto stjecao je svoje bogato radno iskustvo na raznim poslovima. Radio je kao K-12 ravnatelj pet godina te kao menadžer u odgoju i obrazovanju 23 godine. Od 2012. godine profesor je Pedagoškog menadžmenta na Virgina Polytechnic Sveučilištu u SAD-u. Od 2019. godine također radi kao konzultant za STEM projekt „Obrazovanje učitelja i jačanje škola“, projekt koji financira USAID/EGIPT. U toj je ulozi izradio i vodio programe obrazovanja u suradnji s profesorima s egipatskih sveučilišta. Osim toga, radi kao savjetnik za nadzor škola. Napisao je više znanstvenih i stručnih radova, a posljednja je knjiga pod naslovom „Inside the Schoolhouse: What Great Principals Know and Do“ (2021.). Dobitnik je Fulbright U. S. Scholar stipendije te je gostujući profesor na Odjelu za pedagogiju tijekom ljetnog semestra 2021./2022. akad. god.

Veselimo se Vašem dolasku!