Festival znanosti 2014.

Festival znanosti 2014.
Obavještavamo vas da će se ove godine FESTIVAL ZNANOSTI 2014 održati od 7. do 12. travnja u organizaciji British Councila, Tehničkog muzeja iz Zagreba i hrvatskih sveučilišta, a pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.
Središnja je tema ovogodišnjeg Festivala znanosti "Valovi".
Pozivamo sve zainteresirane na sastanak na temu organizacije Festivala, koji će se održati u petak 28. veljače u zgradi Rektorata, III. kat, dvorana 3.6, s početkom u 13.00 sati.
Svoje ideje i prijedloge možete nam slati i e-mailom na festival.znanosti@unizd.hr također do petka 28. veljače.
Festival znanosti izvrsna je prilika za popularizaciju znanosti, programa i projekata pojedinih odjela, skupina i pojedinaca znanstvenika iz različitih znanstvenih područja i polja. Festival znanosti je manifestacija kojoj je cilj približiti znanost javnosti, odnosno informirati javnost o aktivnostima
i rezultatima u području znanosti, poboljšati javnu percepciju znanstvenika te motivirati mlade ljude na istraživanje i stjecanje novih znanja.
Način sudjelovanja na Festivalu može biti različit (predavanje, izložba radova, demonstracije, igraonice, otvoreni dani, druženje s djecom i/ili odraslima i dr.). Mjesto realizacije aktivnosti može biti na Sveučilištu, a još je poželjnije izvan Sveučilišta radi uključivanja cijele javnosti.
Vjerujemo da znanstvenici i nastavnici svih odjela Sveučilišta u Zadru mogu zajedno sa studentima, kao i lokalnim partnerima (predškolskim ustanovama, školama i drugim ustanovama) ponuditi sadržajan program i biti aktivan sudionik Festivala.