EU Conexus: Šezdesetak studenata iz šest partnerskih sveučilišta

EU Conexus: Šezdesetak studenata iz šest partnerskih sveučilišta

Sveučilište u Zadru od 4. do 7. svibnja bilo je domaćin završnih sportskih igara studenata Alijanse Europskog sveučilišta za pametno i održivo upravljanje urbanim obalnim prostorima EU-CONEXUS.

U Turističkom naselju Zaton okupilo se šezdesetak studenata iz šest partnerskih sveučilišta. Uz domaćine nastupili su studenti Sveučilišta La Rochelle, Poljoprivrednog sveučilišta u Ateni, Sveučilišta u Klaipedi, Tehničkog građevinskog sveučilišta u Bukureštu te Katoličkog sveučilišta u Valenciji.

Nakon dolaska i dočeka u srijedu, u četvrtak ih je vrijeme poslužilo te su po sunčanom vremenu odmjerili snage u graničaru, potezanju konopa i bacanju konjske potkove. Već prva igra graničara pokazala je da se ovakve igre u različitim zemljama igraju na različit način, pa je na početku bilo potrebno usuglasiti pravila kako bi igra bila najpoštenija i najzabavnija. Nakon igara studenti su u poslijepodnevnim satima boravili u organiziranom razgledu Zadra.

Drugog dana atmosferu je u početku pokvarilo nešto lošije vrijeme, ali druženjem i natjecanjem u orijentacijskom trčanju i boćanju rastjerali su oblake. Slobodno poslijepodne mogli su iskoristiti za kupanje u moru ili vanjskom grijanom bazenu, a večer za sudjelovanje u glazbenom kvizu.

S puno pozitivnih dojmova i obećanjem o ponovnom dolasku studenti su Zadar napustili u subotu ujutro.