EU-Conexus kratki obrazovni sadržaji za stjecanje mikrokvalifikacija

EU-Conexus kratki obrazovni sadržaji za stjecanje mikrokvalifikacija

EU-CONEXUS KRATKI OBRAZOVNI SADRŽAJI ZA STJECANJE MIKROKVALIFIKACIJA

Slijedeći najnovije svjetske trendove u unaprjeđivanju sustava visokog obrazovanja, stručnjaci alijanse europskog sveučilišta EU-CONEXUS osmislili su kratke obrazovne sadržaje namijenjene studentima prijediplomskih studija uz pomoć kojih mogu steći vještine prilagođene tržištu rada u području pametnog i održivog upravljanja urbanim obalnim prostorima (SmUCS).

ŠTO JE PROGRAM MIKROKVALIFIKACIJA?

Mikrokvalifikacije su priznati kratki sadržaji te traju otprilike 25 sati raspoređenih na četiri do šest tjedana. Osmišljeni su kako bi zadovoljili potrebe i zahtjeve tržišta rada u sektoru pametnog i održivog upravljanja urbanim obalnim prostorima, olakšavajući stjecanje poduzetničkih, ekoloških i digitalnih vještina neophodnih za bolju profesionalnu integraciju.

SADRŽAJ I VREDNOVANJE

Svaka tema mikrokvalifikacija pomno je odabrana na temelju analize najrelevantnijih izvješća o budućim trendovima i potreba tržišta rada (Future Citizenship Skills McKinsey & Company,The Future of Jobs Report World Economic Forum) čime se osigurava da će studenti produbiti svoje znanje na određenom polju i stečenim se znanjima istaknuti prilikom traženja ili unaprjeđenja zaposlenja. 

EU-CONEXUS mikrokvalifikacije su podijeljene u šest tematskih cjelina i 48 tema, a sadržaje vode sveučilišni profesori koji su stručnjaci u području pametnog i održivog upravljanja urbanim obalnim prostorima svih devet partnerskih sveučilišta.

VRSTE CERTIFIKATA:

  • Specifičan pojedinačni certifikat za položenu pojedinu mikrokvalifikaciju
  • SmUCS interdisciplinarni certifikat (dobiva se ukoliko položite po jednu mikrokvalifikaciju u svakoj tematskoj cjelini)
  • Pojedinačni ekspertni certifikat za isti sektor (dobiva se ukoliko položite sve mikrokvalifikacije istog sektora)

PLAN IZVOĐENJA PROGRAMA:

Većina mikrokvalifikacija uključuje sinkrone tečajeve učenja na daljinu, s mogućnošću pristupa snimkama za kasniji pregled. Bit će potrebno pohađanje minimalno tri od pet sati nastave, no detalje će odrediti nastavnik na početku sadržaja. Nakon teorijskog dijela nastave, studenti će imati individualni ili grupni rad na jačanju svojih vještina, kao i izborni sat razmjene s nastavnikom svaki tjedan. Neke mikrokvalifikacije također će se nuditi asinkrono, pružajući veću fleksibilnost studentima.

TKO MOŽE UPISATI?

Mikrokvalifikacije su dostupne studentima prijediplomskih studija sveučilišta EU-CONEXUS, uz minimalnu B2 razinu znanja engleskog jezika. Upisi će se odvijati po principu “najbrži prst”.

KAKO SE PRIJAVITI?

Upisi se vrše online na mrežnoj stranici EU-CONEXUS-a, uz maksimalno tri mikrokvalifikacije po semestru.

Rokovi za upis za proljetni semestar 2023-2024:

• do 8. ožujka: Za tečajeve koji počinju u ožujku, travnju i svibnju 2024.

• do 15. ožujka: Za tečajeve koji počinju u travnju i svibnju 2024.

• do 15. travnja: za tečajeve koji počinju u svibnju 2024.

VREDNOVANJE

Po stjecanju mikrokvalifikacije studenti će dobiti certifikat koji izdaje sveučilište koje izvodi mikrokvalifikaciju.

Za više informacija o dostupnim mikrokvalifikacijama i načinu registracije posjetite mrežnu stranicu EU-CONEXUS.