Dan otvorenih vrata Odjela za germanistiku

Dan otvorenih vrata Odjela za germanistiku

Na Odjelu za germanistiku 14. studenog je održan Dan otvorenih vrata na kojem je sudjelovalo oko 120 učenika njemačkog jezika iz zadarskih osnovnih škola i gimnazija. Program je realiziran uz podršku Goethe-Instituta Hrvatska, Austrijskog kulturnog foruma (Zagreb), ÖAD-a, DAAD-a i Švicarskog veleposlanstva u Zagrebu.

Otvorenom danu Odjela za germanistiku prisustvovale su voditeljica jezičnog odjela i zamjenica ravnatelja Goethe-Instituta Hrvatska, gđa Kristine Petrušić i koordinatorica za ispite, gđa Anđa Andrušić. Gđa Anđa Andrušić (Goethe-Institut Hrvatska) održala je radionice „Fitnessstudio Deutsch“ i „Goethes Kreativwerkstatt“ koje su održane u O. Š. Petra Preradovića, a uz učenike njemačkog jezika iz ove škole, radionici su se pridružili i učenici iz osnovnih škola „Šime Budinić“ i „Stanovi“.

Gđa Kristine Petrušić (Goethe-Institut Hrvatska) studentima Odjela za germanistiku održala je predavanje na temu „Vielfalt als Chance! - Binnendifferenzierung, individuelle Förderung und inklusiver Ansatz im (Fremdsprachen-)Unterricht“. 

U okviru Dana otvorenih vrata otvorena je izložba „Deutsche Städte und Landschaften“ s 13 tematskih postera koju Goethe-Institut Hrvatska poklanja Odjelu za germanistiku Sveučilišta u Zadru. Tematski posteri uljepšat će predavaonice Odjela te se koristiti u didaktičke svrhe.

Program Dana otvorenih vrata organizirale su doc. dr. sc. Helga Begonja, ÖAD-lektorica Eveline Thalmann i DAAD lektorica Judith Hansmeier.