EU-CONEXUS UNIVERSITY SPORT GAMES ZADAR 2021

EU-CONEXUS UNIVERSITY SPORT GAMES ZADAR 2021

Međunarodni studentski turnir pod nazivom "EU-CONEXUS UNIVERSITY SPORT GAMES ZADAR 2021" održat će se na Višnjiku, 24. i 25. rujna 2021., u organizaciji  Sveučilišta u Zadru i sveučilišnog Centra za tjelovježbu i studentski sport. Turnir će se održati u košarci (m, ž), odbojci (ž) i futsalu (m), a sudjelovat će ukupno 13 ekipa iz 7 europskih država.    
Po prvi puta organizirane su dvije EU-CONEXUS košarkaške ekipe u muškoj i ženskoj kategoriji koje su sastavljanje od studenata iz Španjolske, Litve, Francuske, Rumunjske i Hrvatske.
Košarkaške i odbojkaške utakmice igrati će se u dvorani Krešimir Ćosić bez prisustva gledatelja, dok će se utakmice futsala igrati na vanjskom terenu u sklopu ŠC Višnjik.
Sudionici turnira dolaze sa sljedećih devet europskih sveučilišta:
La Rochelle Universite (Francuska), La Universidad Catolica de Valencia (Španjolska), Klaipeda University (Litva), Tehnical University of Civil Engineering Bucharest (Rumunjska), Univerza v Mariboru (Slovenija), Univerzitet u Zenici (Bosna i Hercegovina), Sveučilište u Splitu, Sveučilište u Osijeku i Sveučilište u Zadru (Hrvatska).