Prijave su otvorene! EU-CONEXUS programi izbornih kolegija (Minors)

Što su programi izbornih kolegija (Minors)?

Program izbornih kolegija (koji se ponekad naziva i „specijalizacija“) je interdisciplinarni skup kolegija iz istog ili različitog područja studija koji možete pohađati kao dodatak glavnom studijskom programu. Tijekom studija možete upisati najviše 30 ECTS bodova izbornih kolegija i po želji oblikovati vlastiti program specijalizacije.

Ovisno o vašem studijskom programu, možete odabrati program izbornih kolegija kao sastavni dio svog studijskog programa ili dodatno.

Svaki od EU-CONEXUS programa izbornih kolegija sastoji se od pet područja, a svako od područja nudi nekoliko kolegija koje možete odabrati.

Da biste završili cijeli program izbornih kolegija i dobili potvrdu (diplomu), morate prikupiti 30 ETCS-a i pohađati kolegije iz najmanje:

  • dva različita područja jednog izbornog programa
  • tri različita sveučilišta EUCONEXUS alijanse (uključujući vaše matično sveučilište)

 

Zašto odabrati EU-CONEXUS programe izbornih kolegija (Minors)?

Osim stjecanja novih vještina i pravog interdisciplinarnog znanja, združeni programi izbornih kolegija vam pružaju:

  • Iskustvo međunarodne razmjene. Studirat ćete s kolegama s ukupno šest različitih europskih sveučilišta.
  • Stjecanje interkulturalnog iskustva i poboljšanje svog znanja engleskog jezika.
  • Međunarodni nastavni program. Sudjelovanje u bilo kojem kolegiju iz EUCONEXUS programa izbornih kolegija smatra se akademskom razmjenom (sličnom Erasmus+ programu) i bit će uključeno u vašu dopunsku ispravu o studiju.

 

Što ako ne mogu upisati cijeli program izbornih kolegija (Minor)?

Ako ne želite pohađati cijeli program izbornih kolegija, možete odabrati samo neke od ponuđenih i na taj način uživati u dijelu pogodnosti koje nudi iskustvo sudjelovanja u EU-CONEXUS programu izbornih kolegija.

 

Kako i kada se mogu prijaviti?

Prijave će provoditi vaše matično sveučilište. Rok za prijavu može se razlikovati svakog semestra. Za kolegije koji počinju u ljetnom semestru akademske godine 2020./2021. krajnji rok za prijavu je 23. listopada 2020. (1. rok), odnosno 30. studenoga 2020. (2. rok – potvrdit će se naknadno), ali to može biti podložno promjenama.

Jednostavno kontaktirajte nadležnu osobu na vašem sveučilištu da biste saznali sve detalje:

  • Ljerka Morović (lmorovic@unizd.hr)

Obalni razvoj i održivi turizam  

 

Plava ekonomija i rast