Najava konferencije i hackathona u sklopu projekta 2CODE

Što smo unazad godinu dana učinili da Zadar postane pametniji grad?

Što uključuje termin „pametan grad“?
Kako nam tehnološke inovacije i digitalizacija infrastrukture mogu osigurati bolju kvalitetu života te kako tehnologija može podići kvalitetu života u doba epidemije koronavirusa?

Saznajte na My Smart City konferenciji i hackathonu 15. i 16.10.2020. u zadarskom Kazalištu lutaka.

Treće izdanje konferencije organiziraju predstavnici lokalne IT zajednice i Grada Zadra.
Krovna tema konferencije bit će kvaliteta života i kako je tehnologija može unaprijediti, a očekuje se da će sudjelovati predstavnici javnog i privatnog sektora kojima tehnologija pomaže u poslovanju te mladi koji se u budućnosti žele baviti IT-jem.

Kao i proteklih godina, sudionici će imati priliku razmijeniti mišljenja, raspravljati i postavljati pitanja predavačima, a sve s ciljem kako bi se svi zajedno angažirali i doprinijeli razvoju digitalnih gradskih usluga i stvaranju okruženja za razvoj pametnog grada.

Cilj projekta 2CODE je doprinijeti jačanju infrastrukture i kapaciteta organizacija u svrhu poboljšanja usluga podrške razvoja poslovnog okruženja u prekograničnom području. Implementacijom ključnih aktivnosti, projekt će rezultirati uspostavom IT klastera u Nikšiću i Tuzli, razvojem strategija za uspostavljene klastere, jačanjem IT mreže u Zadru, unaprijeđenim kapacitetima IT klastera u Mostaru, stvaranjem preduvjeta za prekograničnu suradnju IT klastera, razvojem programa mreže Code Hub-ova, razvojem usluga Code Hub-ova za digitalne nomade, razvojem platforme za prekograničnu mentorsku mrežu, organizacijom promotivnih poduzetničkih događaja, unaprijeđenjem postojećih coworking prostora i uspostavom inovativnih laboratorija u četiri uključena grada.

https://mysmartcityzadar.com/