ŽIVO JE NA GRADILIŠTU NOVOG KAMPUSA Radove na studentskoj menzi s paviljonima nije zaustavio ni koronavirus

Veliki projekti započeti prije krize s pandemijom koronavirusa srećom se nastavljaju i u njoj. Manji problemi poput nabavke armature ili fluktuacije snage nisu značajnije omeli Projektgradnju u izvođenju radova na studentskoj menzi s paviljonima, čiji se nacrti već naziru na gradilištu u Novom kampusu Sveučilišta u Zadru. Rektorica Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Dijana Vican zadovoljna je do sada učinjenim te vjeruje da će vlasnik Projektgradnje gospodin Miljenko Zovko i njegov tim učiniti sve da se radovi završe u očekivanom roku, s visokim standardom kvalitete objekata.
- Gledajući danas u konture objekta ne mogu skrivati zadovoljstvo. A još me više zaokuplja pomisao da će za godinu i po dana ta predivna građevina oživjeti studentskim aktivnostima, a moje zadovoljstvo zamijenit će podijeljena radost studenata, profesora i građana Zadra. Veliko mi je olakšanje Odluka Vlade RH da u ovom bremenitom vremenu, a mislim na situaciju s koronavirusom i posljedice potresa u Zagrebu, financiranje ovakvih projekata nije dovedeno u pitanje, kaže rektorica Vican.
Glavni inženjer gradilišta dipl.inž.građ. Leonardo Lasić kaže kako su radovi započeli 7. siječnja. Radovi na dijelu gradilišta bili su obustavljeni na dva mjeseca zbog pronađenih arheoloških nalaza (oko 200 grobova i cesta iz rimskom razdoblja), pa su aktivnosti bile intenzivirane na dijelu objekta koji se nalazi istočno, najbliže Putu Stanova. Od 17. ožujka radovi se normalno odvijaju na cijelom gradilištu, te se izvode na prizemlju objekta površine oko 1960 metara četvornih, u kojem se nalaze kuhinja, studentska menza, slastičarnica, uredi tehničkog osoblja te sanitarni čvorovi, kao i dva vanjska stubišta. 
Nakon organizacije gradilišta nasut je materijal u temeljnu konstrukciju, izvedeni zidovi podruma (tehničke etaže), ploča strojarnice, podložni betoni temeljne ploče, hidroizolacija zidova podruma itd. U tijeku je izrada armirano-betonske temeljne ploče prizemlja , armirano-betonskih stupova i zidova  prizemlja, uz praćenje instalacije odvodnje i električne energije. 
Izgradnja nove zgrade studentske menze sa studentskim paviljonima, u kojima će biti smješteno 284 studentica i studenata, vrijedna je preko 81 milijun kuna. Sveučilištu u Zadru su kroz Poziv MRRFEU u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu od 67.433.433,38 kuna, a razliku su osigurali Ministarstvo znanosti i obrazovanja (13,99 milijuna kuna) i Grad Zadar (6,24 milijuna kuna). Zgrada će imati tri paviljona za smještaj s ukupno 129 soba: šest jednokrevetnih, 91 dvokrevetne i 32 trokrevetne sobe. Studentski restoran će imati 500 sjedećih mjesta, a posluživat će 3.800 obroka dnevno. Završetak radova usklađen s provedenim arheološkim radovima predviđen je za 29. travnja 2021. godine. 

 

Theme picker