Međunarodna konferencija „Migracijski glasovi: Mediteransko jedinstvo u raznolikosti“

Međunarodna konferencija „Migracijski glasovi: Mediteransko jedinstvo u raznolikosti“

U organizaciji Hrvatskog P.E.N. centra i Sveučilišta u Zadru (Odjela za talijanistiku, Odjela za francuske i frankofonske studije te Odjela za hispanistiku i iberske studije) u Zadru će se od 10. do 13. listopada 2019. održati međunarodna konferencija „Migracijski glasovi: Mediteransko jedinstvo u raznolikosti“. Ova će višednevna znanstveno-umjetnička manifestacija uz niz izlaganja na teme vezane za migracije, transkulturnu suradnju i dijalog na prostoru Mediterana (viđene iz optika raznih znanstvenih i umjetničkih disciplina) ponuditi i književne programe namijenjene široj publici. Radni jezici susreta bit će hrvatski, engleski, francuski, talijanski i španjolski.

Na konferenciji prisutnima će se obratiti prorektorica prof. dr. sc. Nedjeljka Balić-Nižić, predsjednik hrvatskog P.E.N. - a Tomica Bajsić, potpredsjednik međunarodnog P.E.N.- a Hori Takeaki, dugogodišnji voditelj Mediteranske mreže P.E.N. - a Sylvestre Clancier i predsjednica Organizacijskog odbora skupa Sibila Petlevski.

U glazbenom djelu programa nastupit će studenti Sveučilišta u Zadru, hrvatsko-katalonski gitarsko-pjevački duo Mate Škvorčević i Juaquim Font.

Veselimo se Vašem dolasku.

Program.

Theme picker