XX. Dani psihologije u Zadru

XX. Dani psihologije u Zadru

U četvrtak, 19. svibnja u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru (Obala kralja P. Krešimira IV. br. 2, II. kat) s početkom u 10.00 sati otvoren je Međunarodni znanstveno stručni skup XX. Dani psihologije. Pokroviteljica ovogodišnjeg skupa je predsjednica Republike Hrvatske gospođa Kolinda Grabar Kitarović.

Pozdravne govore u ime svojih ustanova uputili su pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ivan Šimunić, prof., a u ime predsjednika Hrvatskog psihološkog društva Josipa Lopižića potporu u pisanom obliku pročitala je dr. sc. Višnja Perin.

U ime Sveučilišta u Zadru prisutne je pozdravio prorektor za strategiju razvoja i izdavaštvo prof. dr. sc. Josip Faričić.

Nakon pozdravnih govora započelo je prvo stručno predavanje pod nazivom „Multiple lights on the dark side of personality“ koje je održao prof. dr. sc. Filip DeFruyt s Ghent Universityja u Belgiji.

Dani psihologije u Zadru su tradicionalni bijenalni međunarodni znanstveno-stručni skup koji se u organizaciji Odjela za psihologiju održava već 38 godina. Tradicionalno okupljaju brojne stručnjake iz Hrvatske, zemalja regije, pa i šire. Osim psihologa, ovaj skup privlači i stručnjake iz psihologiji bliskih znanosti poput medicine i zdravstva, odgojno-obrazovnih i edukacijsko-rehabilitacijskih znanosti, sociologije itd. Uobičajeno je za ovaj skup da privlači veliki broj izlagača čiji broj raste svakim novim skupom. Ove godine imamo oko 400 prijavljenih autora i ukupno 170 prijavljenih aktivnosti. Interes stručnjaka i studenata iz države i regije je u porastu, tako da očekujemo da će ukupan broj aktivnih i pasivnih sudionika na ovogodišnjim Danima psihologije u Zadru biti oko 500.

Osim priopćenja znanstvenih radova koji će se izlagati u brojnim sekcijama koje pokrivaju različita područja temeljne i primijenjene psihologije, u sklopu programa Dana psihologije održat će se i tri tematska simpozija te dva okrugla stola i četiri radionice. Uz navedeno, u sklopu konferencije bit će predstavljena i nova izdanja Sveučilišta u Zadru i Naklade Slap čiji su autori i urednici nastavnici našeg Odjela za psihologiju.

Sa sigurnošću se može reći da Dani psihologije u Zadru svojom dugotrajnom i neprekinutom tradicijom, brojnošću stručnjaka te raznovrsnošću tema iz psihologijske znanosti predstavljaju jedan od najvažnijih psihologijskih skupova u regiji.

I ove godine Dani psihologije u Zadru imaju vrlo bogat program.

Program

Članovi Odjela su uložili velik trud u organizaciju skupa te su ponosni što će naš Odjel i Sveučilište u Zadru ugostiti veliki broj kolega iz zemlje i inozemstva.

Fotogalerija