Studentska praksa u AMEOS klinici Bad Aussee

Studentska praksa u AMEOS klinici Bad Aussee

U svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru prof. dr. med. Marius Nickel, ravnatelj AMEOS Klinike Bad Aussee i profesor na Medicinskom fakultetu u Grazu održao je predavanje u kojem je predstavio svoju kliniku, kao i mogućnost obavljanja psihijatrijsko-psihoterapijske studentske prakse svake godine tijekom ljeta za dvoje studenata s Odjela za zdravstvene studije te mogućnost stipendiranja studenata Sveučilišta u Zadru.

AMEOS, čije je glavno sjedište u Zürichu, posjeduje najveći broj psihijatrijskih klinika na njemačkom govornom području. Na lokaciji Bad Aussee nalazi se državna klinika od 100 kreveta i privatna klinika od 25 kreveta. U klinici se liječe pacijenti koji su oboljeli od depresivnih poremećaja, somatoformnih i bolnih poremećaja, opsesivno-kompulzivnih poremećaja, anksioznih poremećaja i poremećaja uzimanja hrane. U proteklih nekoliko godina klinika se razvila u posebno mjesto znanstvenog istraživanja i međunarodne razmjene znanja s područja psihosomatike i psihoterapije.

Od studenata koji se odluče odraditi ljetnu praksu u ovoj klinici očekuje se interes za psihoterapijsku, psihijatrijsku i psihosomatsku djelatnost te znanje njemačkog jezika (poželjan stupanj B2), s obzirom na to da je 90% pacijenata s njemačkog govornog područja.

Tijekom prakse bit će im osigurana:

·     nadoknada putnih troškova od Hrvatske do Bad Ausseeja

·     besplatna hrana i smještaj za vrijeme prakse u Bad Ausseeju

·     stipendija u visini 400 eura za vrijeme obavljanja prakse

·     intenzivan praktičan rad unutar multidisciplinarnog tima

·     intenzivno praćenje za vrijeme cijele prakse

Vremensko trajanje prakse iznosi 4 tjedna, s time da studenti sami mogu odrediti period koji im najviše odgovara.

Studenti Marko Stijić i Tatjana Komšo s Odjela za psihologiju iznijeli su svoje dojmove i iskustva s ljetne prakse i pobliže upoznali buduće praktikante s načinom rada i življenja u Bad Ausseeju.

Fotogalerija