Predavanje prof. Christine Borgman

Christine Borgman, profesorica i predsjednica Katedre za informacijske studije na Kalifornijskom sveučilištu Los Angeles – UCLA, održat će u subotu, 27. rujna od 9:30 do 11:00 predavanje  Research Data, Libraries, and Croatia.

Predavanje se održava u sklopu doktorskog studija Društvo znanja i prijenos informacija, a pozivaju se studenti drugih doktorskih studija, nastavnici i svi zainteresirani u zgradu Rektorata, predavaonica 2.3.

Profesorica Borgman diplomirala je matematiku, magistrirala u polju knjižničarstva na Sveučilištu Pittsburg, a doktorirala iz komunikacijskih znanosti na Sveučilištu Stanford. Autorica je preko 200 znanstvenih članaka. Njezinu najnoviju knjigu Big Data, Little Data, No Data: Scholarship in the Networked World, objavit će MIT Press početkom 2015. Poznate su njezine knjige Scholarship in the Digital Age: Information, Infrastructure, and the Internet (MIT Press, 2007) and From Gutenberg to the Global Information Infrastructure: Access to Information in a Networked World (MIT Press, 2000) koja je prevedena na hrvatski.  Obje je knjige Američko udruženje za informacijsku znanost i tehnologiju (ASIST) proglasilo najboljim znanstvenim knjigama za 2000. odnosno 2007. Članica je nekoliko znanstvenih udruga, dobitnica nekoliko priznanja (Paul Evan Peters Award, Research in Information Science Award, ASIST, Legacy Laureate, University of Pittsburgh). Ovih je dana dobila visoko priznanje Udruge za računalnu znanost – ACM Fellowship.

Profesorica Borgman stalna je suradnica na doktorskom studiju Društvo znanja i prijenos informacija, predavačica na međunarodnoj konferenciji LIDA, gostujuća predavačica na mnogim uglednim svjetskim sveučilištima.