Predavanje prof. dr. sc. Davora Pavune

U sklopu projekta Sveučilišta u Zadru Hrvatska – obraz i odraz, kojeg je nositeljica prorektorica prof. dr. sc. Dijana Vican, održat će se predavanje prof. dr. sc. Davora Pavune Moja Hrvatska – obraz i odraz očima planetarnog Hrvata u srijedu 17. travnja 2013. u 18.00 sati u Svečanoj dvorani.

Prof. dr. sc. Davor Pavuna je hrvatski znanstvenik i profesor koji radi na švicarskom Institutu za tehnologiju u Laussani te duboki osluškivač europskog i svjetskog ozračja i nacionalnog pulsa, izražavanja bez ukrašavanja, vođen intuicijom izumitelja i snagom koja potječe iz ljubavi i duhovnosti i predanosti najplemenitijoj zadaći – poučavanju.

Predavanje je namjenjeno kako akademskoj tako i široj javnosti zainteresiranoj za 35-godišnje iskustvo planetarnog znanstvenika i stručnjaka koji će prenijeti  svoja viđenja i vizije plemenitije civilizacije i bolje Lijepe Naše. Čut ćemo kako izbjeći klopke manipulacije i agresije raznih politikanata, medija, bankaroida, redukcionista; kako razriješiti gordijski čvor između humanističkih i tehničkih znanosti te saznati kako i zašto su majka, domovina, oprost i ljubav univerzalne vrijednosti u koje se tehnološki uvidi i proizvodi mogu uklopiti.