Novosti

23. travnja 2018.

Poziv na Znanstveni skup "Starigrad Paklenica"

Poziv na Znanstveni skup "Starigrad Paklenica"

Sveučilište u Zadru i Općina Starigrad pozivaju Vas na Znanstveni skup Starigrad Paklenica, koji će se održati u Starigradu Paklenici od 23. do 25. travnja 2018. g.

Uzimajući u obzir ukupnost povijesno-kulturnih datosti te gospodarske potrebe opstanka i razvitka ovoga područja, uz puno razumijevanje prisutnoga suživota ljudi i ukupnoga kopnenog i morskog prostora sa svim svojim specifičnostima, cilj je znanstvenoga skupa identificirati ukupne potencijale i perspektive starigradskoga područja.

Skup temeljito obrađuje teme iz područja arheologije, povijesti, kulturne i jezične baštine, povijesti crkve, geografskih i prirodnih značajki te gospodarstva. Širina obuhvata tema te autoritet prijavljenih izlagača koji će predstaviti rezultate znanstvene i stručne analize prirodnih, kulturnih i gospodarskih značajki općine, kao i očekivane rasprave, jamče da će skup ostvariti svoj temeljni cilj, odnosno pridonijeti boljem poznavanju povijesti i razvoja općine Starigrad te predložiti smjerove i započeti rasprave o modelima njezina daljnjeg razvoja.

 

Program skupa