Znanstveni skupovi u 2015. godini

 

Siječanj

 • DIU Libertas međunarodnog sveučilišta i Sveučilište u Zadru organiziraju interdisciplinarnu međunarodnu znanstvenu konferenciju ''Male zemlje u globalnoj okolini'' koja će se održati 23. siječnja 2015. godine u Zagrebu. Poziv na sudjelovanje  ovdje.

Ožujak

 • Od 19. do 21. ožujka 2015. godine u Falkensteiner hotelu u Zadru održat će se međunarodni znanstveno-stručni simpozij ''Uloga komunikacije u gospodarenju otpadom Zadar 2015''.
  Više o navedenom simpoziju možete pogledati ovdje.

travanj

 • Sveučilište u Zadru i Općina Vir pozivaju Vas na Znanstveni skup Otok Vir koji će se održati od 16. - 18. travnja 2015. Svečano otvaranje skupa je u četvrtak, 16. travnja u 19 sati u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru, a plenarni dio skupa održat će se u zgradi Općine Vir (Trg sv. Jurja 1) 17. i 18. travnja.
  Program skupa možete pogledati ovdje.

  Pozivnicu možete pogledati ovdje.

svibanj

 • Znanstveno-stručni skup s međunarodnim sudjelovanjem u organizaciji Odjela za nastavničke studije u Gospiću Sveučilišta u Zadru održati će se 7. i 8. svibnja  u prostorijama Kulturno Informativnog Centra i Odjela za nastavničke studije u Gospiću. Skup će se tematski usmjeriti na Nove smjernice u odgoju i obrazovanju i Znanstvene prinose Dragutina Rosandića. Opširnije.
   
 • U (su)organizaciji Odjela za informacijske znanosti od 18. do 21. svibnja 2015. se na Sveučilištu u Zadru održava 14. međunarodni znanstveni simpozij informacijskih znanosti. Tema skupa je Re:inventing Information Science in the Networked Society. Opširnije.
   
 • U sklopu projekta Osiguravanje pomoćnika učenicima s teškoćama u osnovnim i srednjim školama kojima je osnivač Zadarska županija, kojega je nositelj Zadarska županija, a sufinanciran od strane Europskog socijalnog fonda, održat će se okrugli stol s temom Učinkoviti doprinosi pomoćnika u nastavi. Okrugli stol će se održati u četvrtak, 21. svibnja 2015. na Sveučilištu u Zadru, Mihovila Pavlinovića 1, u zgradi Rektorata. Opširnije.

lipanj

 

 • Međunarodni interdisciplinarni znanstveni skup Movement, narratives and landscapes, u organizaciji Odjela za geografiju, Odjela za etnologiju i kulturnu antropologiju Sveučilišta u Zadru, Sveučilišta Roehampton u Londonu, Sveučilišta u Mainu i Znanstvenoistraživačkog centra SAZU u Ljubljani, održat će se na Sveučilištu u Zadru od 5. do 7. lipnja 2015. godine.
  Program možete pogledati ovdje.
  Plakat možete pogledati ovdje.
 • Projekt Experimental Morphosyntax of South Slavic (University College London, Ujedinjeno kraljevstvo) i Odjel za lingvistiku Sveučilišta u Zadru 15. i 16. lipnja 2015. godine na Sveučilištu u Zadru održavaju međunarodni znanstveni skup. Program skupa se nalazi ovdje. Više informacija o skupu možete pročitati ovdje.
 • Međunarodni znanstveni skup povodom 20. godišnjice vojno-redarstvenih operacija Bljesak i Oluja Hrvatska - put teritorijalnoj cjelovitosti  održati će se 26. lipnja 2015. na Sveučilištu u Splitu (Filozofski fakultet) u suorganizaciji Sveučilišta u Zadru, Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru i Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata.
  Više informacija o međunarodnom znanstvenom skupu možete pronaći ovdje.

srpanj

 • Nositelj projekta Sveučilište u Zadru i projektni partneri: Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku organiziraju početnu konferenciju povodom početka provedbe projekta Ravnatelj: profesija i kvalifikacija, a ne funkcija koja će se održati 6. srpnja 2015. godine u 12,00 sati u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru na adresi  Obala kralja Petra Krešimira IV. br. 2.

  Više informacija potražite ovdje.

kolovoz

Rujan

 • Međunarodni skup ''9th meeting of European geographers of religion: International Colloquia on the Changing Religious Landscape of Europe''  s radnim naslovom Development and Transformation of Religious Landscape in the New European Context održat će se na Sveučilištu u Zadru od 3. do 5. rujna 2015.godine. Opširnije. Pozivnica.
   
 • Odjel za kroatistiku i slavistiku Sveučilišta u Zadru poziva Vas da sudjelujete na znanstvenom skupu Zadarski filološki dani 6 (ZFD 6). Skup će se održati 25. i 26. rujna 2015. u Zadru i Novalji. Sve potrebne informacije dostupne su na web-stranici konferencije: http://www.unizd.hr/kroatistika-slavistika/ZFD/tabid/3180/Default.aspx

 • Institut Ruđer Bošković u suradnji sa Sveučilištem u Zadru i međunarodnim znanstvenim udruženjem ESIR (European Society for Isotope Research) organizira međunarodni znanstveni skup ESIR Isotope Workshop XIII u Zadru, od 20. do 24. rujna 2015.
  Sve informacije o skupu mogu se naći na web stranici  http://esir2015.irb.hr/
   
 • U tijeku su registracije za znanstveni skup PUBMET2015: Znanstveno izdavaštvo u kontekstu otvorene znanosti, koji će se održati od 24. do 25. rujna 2015. na Sveučilištu u Zadru u organizaciji Odjela za informacijske znanosti (u suradnji s Institutom Ruđer Bošković). Teme uključuju trendove i inovacije u znanstvenoj komunikaciji, primjene inovativnih tehnologija u znanstvenom izdavaštvu, nove oblike znanstvenog komuniciranja i digitalnog izdavaštva, digitalne repozitorije i arhive, najbolje uredničke prakse znanstvenih časopisa, bibliometriju i alternativne metode mjerenja utjecaja znanstveno-istraživačkog rada, novosti u recenzijskom postupku i dr.
  U sklopu PUBMET2015 skupa održat će se i radionica o uspješnom pisanju znanstveno-istraživačkih radova!  Više informacija na http://ozk.unizd.hr/pubmet2015
   
 • Od 25. do 26. rujna 2015. održava se znanstveni skup o Kalima. Prvoga dana prigodni uvodni program i izlaganja znanstvenika održat će se u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru, a drugi će dan znanstvenici svoja izlaganja održati u Vijećnici Općine Kali u Kalima. Program znanstvenog skupa možete preuzeti ovdje.

Listopad

 • Zavod za povijesne znanosti HAZU u Zadru, Sveučilište u Zadru, Matica hrvatska Zadar i Općina Novigrad priređuju znanstveni skup''Novigrad u sjevernoj Dalmaciji'' koji će rezultirati izradom znanstvene monografije o Novigradu u sjevernoj Dalmaciji.  Na znanstvenom skupu razmatrat će se o  prošlosti i geografskim obilježjima ovoga manjeg grada, koji je između ostaloga i zahvaljujući svojem iznimno povoljnom geografskom smještaju, kroz mnoga povijesna razdoblja imao značajnu ulogu. Opširnije.
   
 • Sveučilište u Mostaru i Park prirode Blidinje organiziraju Međunarodni znanstveni simpozij BLIDINJE 2015. koji će se održati 9. i 10. listopada 2015. u Masnoj Luci, PP Blidinje.

  Teme simpozija su: povijest, geologija, geografija, geotehnika, biologija, agronomija, prehrambena tehnologija, graditeljstvo, arhitektura, medicina, zaštita okoliša, prostorno uređenje, gospodarstvo, turizam, informatika…

  Službeni jezici simpozija su hrvatski i engleski.

  Ovdje pronađite prvo priopćenje, pravilnik za pisanje radova i primjer pisanja radova za Blidinje 2015.


STUDENI

 • Međunarodna studentska konferencija o podvodnoj arheologiji ANNONA 2015 održat će se na Sveučilištu u Zadru od 13. do 15. studenoga 2015. Opširnije.