Znanstveni skupovi u 2013. godini

 

svibanj

lipanj

 • U suorganizaciji Međunarodne fakultete za družbene in poslovne študije, Celje, Slovenija i Sveučilišta u Zadru od 19. do 22. lipnja 2013. na Sveučilištu u Zadru održat će se međunarodna konferencija Management, Knowledge and Learning ( MakeLearn 2013). Sve informacije o konferenciji možete pronaći na http://makelearn.issbs.si/.

rujan

 • Povodom predstojećega pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji Odjel za germanistiku Sveučilišta u Zadru će u suradnji s Hegelovom društvom Zadar od 1. do 5. rujna 2013. održati interdisciplinarni međunarodni znanstveni skup na temu Europa? Kulturna povijest jedne ideje.
 • Odjel za kroatistiku i slavistiku Sveučilišta u Zadru poziva Vas da sudjelujete na znanstvenom skupu Zadarski filološki dani (ZFD 5), koji će se održati 27. i 28. IX. 2013. u Zadru.

    Predviđeno je pet okvirnih tema:

 1. Slaveni i Mediteran u djelu Miroslava Krleže,
 2. Renesansa na zadarskom području (jezik, književnost i kultura)
 3. Zlatan Jakšić, pjesnik, prevoditelj i znanstvenik,
 4. Antun Nizeteo,
 5. Urbana slavenska književna produkcija.

Prijavu i sažetak potrebno je poslati na adresu: zfd@unizd.hr do 1. travnja 2013. Sve dodatne informacije mogu se dobiti na mrežnoj stranici skupa (http://www.unizd.hr/kroatistika-slavistika/ZFD/tabid/3180/Default.aspx) ili izravno od tajnice organizacijskog odbora doc. dr. sc. R. Božić.

 • Četvrta međunarodna konferencija "Re-Thinking Humanities and Social Sciences" pod nazivom On Violence održat će se na Sveučilištu u Zadru od 5. do 7. rujna 2013. godine. Sve ostale informacije mogu se pronaći na <http://www.rhss-conference.com> ili se mogu dobiti izravno od Organizacijskog odbora na <rhss.conference@gmail.com>.
 • Od 27. do 29. rujna 2013. na Odjelu za sociologiju održat će se međunarodna konferencija "Sociology at Sea". Prijavu i sažetak potrebno je poslati do 17. svibnja na adrese: ecocco@unite.it i ztonkovi@unizd.hr. Sve dodatne informacije mogu se dobiti na mrežnoj stranici konferencije ili izravno od organizacijskog odbora (ztonkovi@unizd.hr). Opširnije.
 • Od 26. do 28. rujna 2013. na Sveučilištu u Zadru održava se drugi po redu međunarodni skup MARE LOQUENS: Colloque international sur l'étymologie et la géolinguistique romanes à la mémoire de Vojmir Vinja (1921-2007). Program skupa možete pogledati ovdje.
 • Od 23. do 25. rujna 2013. na Sveučilištu u Zadru održava se drugi međunarodni skup ELA-SYMPOSIUM 2, Glottogenesis and Conflicts in Europe and Beyond u organizaciji lingvističkih udruženja Eurolinguistischer Arbeitskreis Mannheim (ELAMA), Eurolinguistic Network South East (ENSE), Zagreb i Associazione Eurolinguistica Sud (AES), Rim  kao i Odjela za talijanistiku Sveučilišta u Zadru.Otvaranje skupa bit će upriličeno  u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru (Obala kralja P. Krešimira IV., br. 2, II. kat) 23.rujna u 9.30 sati. Program.
 • Od 26. do 28. rujna 2013. na Sveučilištu u Zadru održat će se Treći simpozij o ranoj intervenciji u djetinjstvu pod nazivom PODRŠKA OBITELJI – U SRCU PROMJENA ZA DJECU S TEŠKOĆAMA. Simpozij se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta,  Ministarstva zdravlja i Ministarstva socijalne politike i mladih.Otvaranje skupa bit će upriličeno u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru (Obala kralja P. Krešimira IV., br. 2, II. kat) 26. rujna u 11 sati. Program.
 • U subotu 28. rujna 2013. u Velikoj dvorani Odjela za povijest Sveučilišta u Zadru (zgrada DHM – 2. kat) održat će se znanstveni okrugli stol pod naslovom „Zadarsko iskustvo granice“. Skup započinje u 9.30 sati. Opširnije.

studeni

 • Odjel za izobrazbu učitelja i odgojitelja Sveučilišta u Zadru organizira Znanstveni skup u povodu pedesete godišnjice učiteljskog studija u Zadru,  od 21. do 23. studenoga 2013. Opširnije.

prosinac

 • Sveučilište u Zadru i Hrvatsko grboslovno i zastavoslovno društvo priređuju znanstveno-stručni skup „Semiologija obrambenoga Domovinskog rata“ koji će se održati 5. (i po potrebi 6.) prosinca 2013. godine u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru. Za vrijeme trajanja Skupa bit će priređena i prigodna izložba hrvatskoga ratnog znakovlja, odora i odlikovanja Republike Hrvatske.

  Opširnije o Skupu, temama i prijavi možete preuzeti ovdje. Rok za predaju sažetaka je 10. studenoga 2013.,  a adresa elektronske pošte je skup.unizd@gmail.com.

 • U petak 6. i subotu 7. prosinca 2013. u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru održat će se znanstveni skup Veli Rat. Program skupa možete naći ovdje.