ARHIVA DOGAĐANJA akad. god. 2014./2015.

Izvještaj sa međunarodnog sveučilišnog sportskog turnira u Rimu

Od 13. do 16. studenog 2014. godine u Rimu, u organizaciji Sveučilišta Roma Tre, održan je 14. međunarodni i međusveučilišni sportski turnir pod nazivom EUROROMA 2014. Na turniru je sudjelovalo ukupno 178 ekipa sa  sveučilišta iz 28 zemalja iz čitave Europe, Sjeverne Afrike, Bliskog Istoka, Azije. Sveučilište u Zadru je nastupilo s četiri sportske ekipe, i to košarkašice i košarkaši, malonogometaši i odbojkašice. Košarkašice Sveučilišta u Zadru su osvojile prvo mjesto, zlatno odličje, košarkaši drugo, srebrno odličje, malonogometaši u izuzetno jakoj konkurenciji izvrsno četvrto mjesto i odbojkašice peto mjesto.

Svojim sportskim umijećima na sportskim borilištima, zajedništvom u podršci svojih ekipa, respektirajući protivničke ekipe, na najljepši način su predstavili svoje Sveučilište.

Voditeljica Centra za tjelovježbu i studentski sport Sveučilišta u Zadru
Dr.sc.Gordana Ivković

Linkovi

Prilog: fotografije

 
     
 
     
 
     
 
        
 

 

Rektorova nagrada 25.3.2015.


 
   
 

 

Košarkašice Sveučilišta u Zadru osvojile zlato u Moskvi

Na međunarodnom turniru studentskog sporta održanog  u Moskvi od 1. do 5. rujna 2015. godine sudjelovali su studenti iz 16 država. Ruski domaćini ugostili su studente iz Austrije, Libanona, Izraela, Velike Britanije, Poljske, Makedonije...  U različitim sportskim disciplinama natjecalo se preko dvije tisuće sportaša. Zadarskoj ženskoj sveučilišnoj košarkaškoj ekipi pripala je čast braniti boje ne samo svoga sveučilišta i grada već i  naše domovine Hrvatske. O jačini samog turnira dovoljno govori činjenica da su ambasadori igara bili mahom proslavljeni ruski sportaši, poput Andreja Kiriljenka, Artema Rebrova, Iirine Sokolovskaye...

Zadarska delegacija pod vodstvom prof. Maje Kolege i prorektora zadarskog Sveučilišta prof. dr. sc. Roberta Bacalje pobrinula se da zadarska ekipa sigurno dođe na odredište i pokaže svoje sportsko umijeće.  Ženska sveučilišna košarkaška ekipa iz Zadra na čelu trenericom dr. sc. Gordanom Ivković nastupila je u sljedećem sastavu: Antonia Erslan, Marta Erslan, Ina Marin, Glorija Sikirić, Lucija Štrmelj, Ivana Dujić, Sabina Eškinja, Ana Dražović i Katarina Škara.

Prvog dana natjecanja djevojke su bile slobodne, dok su drugog dana odigrale dvije utakmice protiv ekipe Sveučilišta iz Moskve i Dolgoprudnyja  i u oba puta pobijedile. U polufinalnoj utakmici sastale su se Ekonomskim sveučilištem iz Moskve za koje su nastupale dvije ruske reprezentativke. Nakon teške i srčane borbe naše djevojke izborile su pobjedu i zasluženo ušle u finale koje se igralo istog dana u Olimpijskoj dvorani Luzhniki. U finalu su se susrele sa Sveučilištem USEK iz Beiruta. U finalu su obje ekipe pokazale visoku kvalitetu igre u kojoj su dominirale Zadranke. Olimpijskom dvoranom usred glavnoga grada Rusije zavijorio se hrvatski barjak, zapjevala se hrvatska pjesma. Cijelo natjecanje bilo je medijski vrlo dobro popraćeno, a naše su djevojke to izvrsno koristile za promociju našeg Sveučilišta i našega grada. Cijela hrvatska delegacija i ženska ekipa pokazali su se istinskim ambasadorima sporta, domoljublja i odličnim promotorima Sveučilišta ne samo na terenu već i izvan njega.